2022-08-09 418 瀏覽
南亭,由我讀大學開始,久不久就會食,自從工作後就少左去!今次想食串燒,即刻諗番起久違的南亭,同以往一樣都係座無虛席,好彩有訂定位!!一坐下,侍應好快就送上前菜,可以等串燒時食,亦可以之後同串燒一起食消膩。食串燒個人覺得一定要配啤酒🍻,即刻叫左Suntory the premium $68牛舌$48 /串每次食串燒都必叫牛舌!呢度的牛舌好夠厚身,咬落juicy ,燒得剛剛好!我地食完再encore 了!月見。免治軟骨雞肉棒(2串) $76這個是串燒店推薦的,配上甜甜的醬汁和生雞蛋。免治軟骨雞肉棒表面燒到微脆,沾上蛋汁,好惹味,入面啖啖肉,因為有免治軟骨所以好有咬口,幾特別!生蛋醬汁我哋有留住之後繼續用。燒豆腐$25以前一定會叫的,今次也不例外!這個燒豆腐整個都燒得好脆,配上甜甜的醬汁,再加上木魚碎,好夾!燒白鱔$59這個也是串燒店的名物!白鱔好厚身,燒到皮脆肉滑,咬落去juicy !!! 啖啖肉,無得頂!墨魚香腸除咗外表之外,食落都好重墨魚味。整體好彈牙,有咬口日本和牛他他燒$268期待已久的名物之一!用上日本和牛,所以肉味濃,脂肪比例均勻,微微燒過,所以更香。配上附送的生洋蔥和香蔥,再

牛舌$48 /串
每次食串燒都必叫牛舌!
呢度的牛舌好夠厚身,咬落juicy ,燒得剛剛好!
我地食完再encore 了!

月見。免治軟骨雞肉棒(2串) $76
這個是串燒店推薦的,配上甜甜的醬汁和生雞蛋。
生蛋醬汁我哋有留住之後繼續用。

燒豆腐$25
以前一定會叫的,今次也不例外!

燒白鱔$59

這個也是串燒店的名物!

墨魚香腸
除咗外表之外,食落都好重墨魚味。整體好彈牙,有咬口

日本和牛他他燒$268
期待已久的名物之一!
用上日本和牛,所以肉味濃,脂肪比例均勻,微微燒過,所以更香。配上附送的生洋蔥和香蔥,再點特別的醬汁,好夾!

燒飯團$28
燒飯團有很多種口味,我們選擇了三文魚
燒到表面微焦,所以好脆

牛肉烏冬$98
牛肉分量幾多,最重要的是沒有煮到牛肉全熟,不怕浸在湯裏會過熟,而且幾厚身和大塊!
湯底十分好味,我地差不多飲曬!

雖然已經好多年冇食,但係水準依然保持到,直至現在依舊在我串燒店的名單上屹立不倒!
  • 牛舌
  • 日本和牛他他燒