2022-07-24 13 瀏覽
今日喺屯門市廣場行街,見到一間新嘅餐廳,之前都冇為意,好有韓國嘅特色Cafe嘅感覺,所以就決定今晚晚餐試吓喺呢個餐廳度食。見到佢有好特別嘅忌廉水果三文治,唔係好多餐廳有,好奇心驅使底下就試咗呢個三文治。入邊係夾咗菠蘿嘅,啲菠蘿好甜。主菜方面就要咗醬油燒黑毛豬白切肉飯,呢個味道做得好好食,咸度適中,而且啲黑毛豬好入味,唯一就係啲豬肉肥咗啲。另外一個就要咗泡菜豬肉飯卷,就係平日傳統嗰種紫菜卷,餡料好足。甜品方面就要咗個焦糖窩夫,呢個甜品好好食,雖然食完主菜之後好飽但係都忍唔住食晒。焦糖餅同窩夫嘅味道超夾。飲品方面要咗濟州柑橘乳酪,杯飲品好啱打卡,成個橙喺上面。味道方面都唔錯,在場所見都有好多人叫咗呢杯特飲。