2016-10-31 355 瀏覽
這間順酸辣粉係屯門區都幾出名, 因為好味之餘又抵食, 我們一家都很喜歡幫襯, 有時一個人不知道吃甚麼的時侯, 它是一個不錯的選擇。這裡的沙嗲, 胡椒, 麻辣湯底都做得很不錯, 各有特色, 要辣有辣要麻有麻要濃有濃, 不過今天不想吃太多濃味野, 所以選擇了清湯底, 也是選配我最愛的米線(還有面, 薯粉等選擇, 不過個人偏愛米線, 覺得軟硬度適中, 味淡淡的, 跟咩湯底都好夾叫左豬紅, 麻辣腩肉等餸($7-10) 價錢抵但份量都不少, 很抵食, 麻辣腩肉每次我幾乎都點, 因為真係很好吃, 入口鬆軟, 辣味足, 能刺激味覺及食慾, 另外仲會加左些花生落個湯度, 花生炸得乾脆味又濃, 一路食米線再吃一粒花生更有咬口, 有時會諗外賣些花生俾爸爸送酒一樓, 可惜無這個服務!!

• 麻辣腩肉