2021-03-27 419 瀏覽
上次同同事嚟過食下午茶,覺得唔錯,而且老公鍾意食小籠包,所以今日一家三口睇完戲就過嚟食**門口有紙仔可填店員帶我哋坐最入嘅卡位,然後幫我哋斟完茶就行開,因為我哋坐最入,樓面兩三個侍應根本睇唔到我哋舉手,不過亦因為呢張檯就喺收銀前面,所以個收銀員一見我哋舉手佢就幫手叫walkie ,樓面好快就過嚟幫我哋落單口淡淡嘅我叫咗個酸辣湯麵,好開胃,配料亦足,但因為湯底係杰身,所以一用力夾麵就碎,不過味道係唔錯嘅欣賞佢個蔥唔直接落湯,因為一定有客人唔食蔥嘅,而我係好鍾意食😍叫咗個嫩雞煨麵俾阿女,諗住清清地一定啱佢食,好大碗,佢盡力地食咗2/3,呢個麵就比較正常,湯亦好重嘅菜味,清甜一籠小籠包有4件,阿女第一次食,教佢咬一細啖先,先飲咗裏面嘅湯汁先再食,佢話好好食,真係有衝動想叫多籠,但碗麵都食唔晒,唔想咁浪費老公叫咗碟上海粗炒,都幾大碟,賣相亦吸引,早知叫佢同阿女兩份啦,佢話估唔到咁好食,但我覺得麵太淋,原諒我當時已經食緊麵所以無影相叫咗罐可樂$15,埋單$27x,可接受

**門口有紙仔可填

叫咗罐可樂$15,埋單$27x,可接受