2023-12-21 24 瀏覽
就黎聖誕, 今日放假尊登約埋朋友出去揀聖誕禮物送俾朋友, 順便食埋lunch , 但想留定啲quota 食聖誕大餐, 今餐食得清淡啲先.天氣又凍又想食熱野, 台灣野就啱晒, 可以食湯麵, 所以揀咗d 間餐廳.我同朋友-人叫咗一個餐, 個餐已包一個主食, 小食同餐飲, 約$7x-8x -個餐, 經濟之選.金華火腿花鵰雞湯麵- 超濃花鵰味, 好適合我口味, 雞肉鮮嫰, 唔鞋口, 食完好暖胃飽肚台式滷水雞中翼紅蔥醬油伴麵- 雞中翼入味, 熱食伴麵, 冬天推介百頁豆腐- 幾特別, 口感唔𨫌台式烤香腸- ok 玫瑰花洋甘菊花茶- 上枱唔好即刻飲, 焗-陣更出味, 玫瑰花同洋甘菊味都好出,唔鍾意甜既朋友, 就咁飲都一樣咁正紅棗桂圓玫瑰茶- 因有紅棗同桂㘣, 微甜, 甜度剛剛好, 好啱女士飲

百頁豆腐- 幾特別, 口感唔𨫌

台式烤香腸- ok