2018-08-15 425 瀏覽
屯門咖哩屋 Set Dinner HKD95。男朋友去屯門醫院interview完食啲咩好 一於去試下我一位屯門朋友推介嘅印度菜😙😝。一個餐包咗雞湯 串燒雞件 炸咖哩球 任何一款咖哩 薄餅同白飯。所有食物嘅味道認真唔錯 雖然呢個係一人餐 兩個人分嚟食都食得好飽😂 所以一份印度菜九十幾蚊 兩個人食飽實在唔太貴。就算係平時lunch好似都係三十幾蚊有交易。chicken soup真的很chicken 有啲似喺鄉下餐廳煲出嚟嘅中湯感覺 係真材實料嘅雞味唔係濃湯寶。加咗少少粟米粒 所以似粟米肉粒飯味道??lol。其中串燒雞件味道 有啲似燒烤場已經醃咗嘅雞肉lol 不過係脆卜卜好多嘅版本 而且配埋檸檬汁更多咗一陣清新嘅果香酸味。 我同男朋友原本以為炸咖哩球係炸燒賣 個外表真係神似🐤🐤 咖哩味唔濃 炸至金黃色嘅嘅一口炸物 配上青檸醬同燒烤汁 味道認真唔錯 係一個令人幾滿足嘅前菜。牛脷有三塊 咖哩唔使多講 就係嗰種又鹹又甜又重香料又有層油喺面嘅食物 無論係配上印度薄餅定白飯 濃味食物配上白紙都係相當合適🐄。薄餅內部柔軟 層次分明 帶有明顯嘅麵粉味 隨意撕出合適自己嘅大小 用手去拎著件薄餅點咖哩 先係
屯門咖哩屋 Set Dinner HKD95
。就算係平時lunch好似都係三十幾蚊有交易
。加咗少少粟米粒 所以似粟米肉粒飯味道??lol
。薄餅內部柔軟 層次分明 帶有明顯嘅麵粉味 隨意撕出合適自己嘅大小 用手去拎著件薄餅點咖哩 先係最霸氣最好食嘅食法 但相比以往食過嗰啲略嫌唔夠香脆
。btw有另一啲屯門朋友話呢間舖頭隔離嘅曼谷菜好難食 但係我同男朋友都覺得呢間餐廳味道同服務態度都好好😝😝
。點解我啲friend可以住咁遠☹