餐廳: 一鼎‧台式火鍋
資訊:

2024-02-19 51 瀏覽
今日晚餐食左澳洲200日穀飼牛‼️‼️講真我從來都冇寫過食評嘅,但係今次真係要上嚟讚下呢間一鼎!個一鼎和牛湯鍋同埋膠原豬王骨鍋真係食到好爽,越食越好食,而且質素好高所以大家都可以嚟試下。🌿澳洲冠軍草飼羊肉🌿,肉質鮮嫩多汁,入口後散發出濃鬱的羊肉香氣。🌿雪白牛胸爽,口感嫩滑既牛肉切片,搭配豆蔔和菇類,增添了豐富的口感和層次感。🌿大帶子鮮嫩可口,流心芝士蟹柳棒則是外酥內軟。🌿爽彈水魷魚口感嫩滑,花花八爪魚則具有獨特的嚼勁和鮮美的海鮮味道。鮮甜海蝦和黑魚片花都帶來了鮮嫩的口感和豐富的海鮮風味。帆立貝,肉質鮮嫩,口感細膩。仲有其他特色食物例如雕酒雞件、蔬菜、飲品等等,我地都食得好飽,一致覺得呢間野可以再來食!