如果要約養寵物嘅朋友,想搵間坐得舒服、啲嘢又好食嘅餐廳真係唔容易。今次發現喺K11 Musea有間可以接待🐶🐶嘅餐廳,有靚景睇之餘,啲嘢都幾好食😋我哋3個人叫咗1份呢度出名嘅麻糬窩夫、3個主食同飲品:🧇#紅豆抹茶麻糬窩夫:份量都算多。一層薄薄哋、連埋啲綠茶粉嘅麻糬鋪喺4舊窩夫上,再加埋抹茶雪糕、紅豆同有少少黑糖味嘅cream,撈埋一齊食超正🤤 身為抹茶控+麻糬控嘅我,表示好鍾意😻 但個人希望抹茶味再濃啲苦啲會更好🤭🍱#味增三文魚腩親子丼:因為食咗窩夫,就唔想咁heavy,所以就揀咗呢個椰菜花飯,捨棄咗雞胸窩夫漢堡。啲三文魚腩煎得幾香幾好食,但我冇諗過其他嘢(包括椰菜花飯)全部都係凍嘅😹 如果入面多返樣熱嘢,我會開心啲🫠🍵#焙茶鮮奶:暫時係我喺香港飲過算比較好飲嘅,個比例溝得唔錯,推薦👍🏻👍🏻👍🏻🥗朋友們分別叫咗 #慢煮雞胸肉 & #手撕慢煮法式油浸鴨 嘅 All Day Breakfast。雞胸肉幾嫩滑,而油浸鴨嘅味道亦唔錯~整體配搭都幾好,同其他餐廳嘅all day有少少唔同,其他配料都好食🙂綜合朋友對寵物友善餐廳嘅睇法,呢間算係性價比較高,而且選擇亦較多;想帶寵物出街食飯嘅朋友,可

我哋3個人叫咗1份呢度出名嘅麻糬窩夫、3個主食同飲品:

紅豆抹茶麻糬窩夫

味增三文魚腩親子丼

焙茶鮮奶

綜合朋友對寵物友善餐廳嘅睇法,呢間算係性價比較高,而且選擇亦較多;想帶寵物出街食飯嘅朋友,可以考慮嚟呢度😉
2024-03-03
紅豆抹茶麻糬窩夫