2024-04-01 1685 瀏覽
餐廳以淺木色系列為主打,加上落地玻璃,望上去非常舒適優雅。餐廳內更設有多個不規則形狀餐桌,非常有型格。而四周環境不乏四周綠色的盆栽植物,感覺很舒服自然。餐廳更提供手工製菜式,包括手工意粉、精品咖啡、沙律、三文治及甜品等輕食。🌟咖喱吉列豬扒定食(附白飯味噌湯、前菜)這個吉列豬扒炸得很香脆精明又夠滾,亦是即炸即上,外脆內軟,能夠保持豬扒的肉汁,咖喱不太辣,小朋友也能吃,整體非常美味。🌟龍蝦汁配大蝦三文魚籽手工意大利寬帶麵這個賣相不僅好看,大蝦夠彈牙新鮮,龍蝦汁配三文魚籽更是味道很好,手工意粉口感一流。🌟和風煙熏辣茄汁配慢煮澳洲和牛面頰手工意大利寬帶麵這個口味比較濃郁的手工意粉也十分好味,問過帶點微辣,和牛面頰份量也很多,滿足食肉獸的我們。🌟日式明太子忌廉汁配香煎帶子花枝圈手工意大利長通粉這個長通粉很煙韌,但因為有名太子的關係味道會偏鹹少少,適合重口味的人客,帶子超級大粒,也是非常有水準之作。🌟海鹽焦糖比利時朱古力麻糬窩夫朱古力雪糕味道香濃海鹽焦糖的麻糬窩夫亦非常好吃,即叫即上,必叫之選。🌟熱焦糖咖啡這裏的咖啡非常講究,客人可自己按照喜好而選擇。

🌟咖喱吉列豬扒定食
(附白飯味噌湯、前菜)

🌟龍蝦汁配大蝦三文魚籽手工意大利寬帶麵

🌟和風煙熏辣茄汁配慢煮澳洲和牛面頰手工意大利寬帶麵

🌟日式明太子忌廉汁配香煎帶子花枝圈手工意大利長通粉

🌟海鹽焦糖比利時朱古力麻糬窩夫

🌟熱焦糖咖啡
這裏的咖啡非常講究,客人可自己按照喜好而選擇。

2024-03-27
  • 海鹽焦糖比利時朱古力麻糬窩夫
  • 龍蝦汁配大蝦三文魚籽手工意大利寬帶麵
  • 和風煙熏辣茄汁配慢煮澳洲和牛面頰手工意大利寬帶麵
2024-02-24 1928 瀏覽
之前病倒的關係無能跟我的小王子見面為他送上聖誕禮物;病癒後就在農曆新年前見面啦!要選一間可以讓他跟他媽媽可以吃好,又可以讓大人們好好坐下聊聊天的地方炸蕃薯條 $68 (醬汁四選二:日式芥茶蛋黃醬/黑松露蛋黃醬/明太子蛋黃醬/和風煙熏辣茄醬)比起薯條個人更喜歡吃蕃薯條呢~ 店家的蕃薯條切得厚厚的再炸,濃郁香甜的蕃薯加上酥脆的口感,不蘸醬都已經夠好吃!而醬汁就選了黑松露蛋黃醬跟明太子蛋黃醬,令蕃薯條的味道更加豐富惹味全日早餐 $188這店的All Day Breakfast真的超多選擇,配搭種類也很多,總會找到想吃的拼配!而我們就選了集合多個日式食材組合,滿有fusion感的一款~ 西京三文魚燒至表面香脆,魚肉醃得入味,而且口感柔軟;胡麻菠菜的胡麻醬味道不會太濃,有畫龍點睛的作用;玉子燒香甜可口,黑松露日本本菇有濃郁的黑松露香!三款漬物:牛蒡漬、蘿蔔漬跟紅芝漬口感清爽,味道不會太酸太濃很開胃!再搭配椰菜花米跟自家製酸種麵包就最好不過~ 日式海苔忌廉汁配慢煮雞胸手工意大利長通粉 $168絕對推薦給一眾需要增加蛋白質或正在健身的朋友!這個以少見的海苔忌廉汁製作的手工意粉,醬汁多一份鹹鮮少一份膩
炸蕃薯條 $68

全日早餐 $188
日式海苔忌廉汁配慢煮雞胸手工意大利長通粉 $168
絕對推薦給一眾需要增加蛋白質或正在健身的朋友!這個以少見的海苔忌廉汁製作的手工意粉,醬汁多一份鹹鮮少一份膩感,不過太濃郁但有阿好吃~ 長通粉屬手工製,有咬口有嚼勁,而且掛汁度高更覺好吃;至於雞胸肉處理得很好,先慢煮再香煎而口感仍保持嫩滑,份量也多!整個味道就很平均而美味,連小王子也吃過不停
Harunobu $78
西村抹茶 $60

店家跟別的咖啡店一樣會供能咖啡及其他飲品,但這次點的都比較特別,一杯是由焙茶、朱古力、雲尼嗱跟牛奶組合而成的特調飲品,濃濃的朱古力滲出淡淡的焙茶甘澀香,用酒杯盛載感覺更精緻高雅;而西村抹茶就是用上西村番茶屋的抹茶粉製成的抹茶latte,喝一口茶香濃郁帶回甘,口感順滑有奶香,當然漂亮完整的拉花也記一功!
店家自22年開業之今一直都在我的收藏夾內,奈何各種原因直至早前因著跟小王子跟他的媽媽見面才有機會到訪,而且還是星期六早上店家剛開店不久就入座,也慶幸這樣早早來到,可以舒適的用餐,坐上兩個小時也未到最繁忙的午膳時間,否則應該會耗上長時間等候入座吧!
這店雖身在商場的6樓,不過由於裝潢有心思有特色,總是吸引不少途人的注目,和式暖木的裝潢、綠色植物跟落地大玻璃,無論是視野上、空間感跟採光度也是很好,環境舒適優雅,心情就更好了!其實店家的窩夫系列是人氣食品,不過這次就未有嘗試,留待再訪時再吃吧
2024-01-27
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.✨ 𝑺𝒆𝒓𝒆𝒏𝒆 𝑬𝒔𝒄𝒂𝒑𝒆 𝑨𝒎𝒊𝒅𝒔𝒕 𝑼𝒌𝒊𝒚𝒐 𝑪𝒂𝒇𝒆 𝑩𝒍𝒊𝒔𝒔 @ 🌟 Ukiyo《👽食神大媽嘆CAFE》.💁‍♀️ 圖中展示美食為:fresh X Ukiyo Black Tea Afternoon Tea Set HKD 218- Black Tea Mochi Waffle with Tofu Gelato and Cheese Foam- Butterfly Pea Apple Yuzu Green Tea SodaSous-Vide Australian Wagyu Ostyer Blade Garden Mixed Salad HKD 148Saikyo Miso Sous-Vide Salmon All Day Breakfast HKD 188.👽 一開始係比呢間餐廳嘅名吸引,叫「浮世繪」,理念係通過彩調手作嘅美食提倡健康美食。黎到之後好鍾意佢一大排落地玻璃,同埋用上木調嘅用餐環境,令人好自然會感受到悠閒慢活嘅感覺。.🍁 店員推介最近剛好做緊一個推廣套餐,係「fresh X Ukiyo 紅茶抗氧下午茶套
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖中展示美食為:

🍁 店員推介最近剛好做緊一個推廣套餐,係「fresh X Ukiyo 紅茶抗氧下午茶套餐」,可以用優惠價食限定口味「芝士奶蓋紅茶麻糬窩夫配豆腐雪糕」同「蝶豆花柚子蘋果莖茶梳打」。
🧇 窩夫做得好出色,軟硬適中,香氣撲鼻,外脆內嫩。配上香滑嘅豆腐雪糕同芝士奶蓋,一口咬落去,煙韌無比,口感絕對一絕!

🦋 另外「蝶豆花柚子蘋果莖茶梳打」調色好優美,係一款味道好清新嘅氣泡飲品,主要係柚子同蘋果嘅酸甜味,望到已經好療癒。

🥗 食甜品嘅同時,叫呢款「慢煮澳洲和牛板腱沙律」一齊食,牛板腱慢煮保留肉汁,再加上青蘋果、藜麥、日式胡麻醬嘅醬汁,好清新開胃!

🍱 另外就係最特別嘅日式全日早餐,呢款「西京三文魚全日早餐」所有配料都係日式配搭。西京三文魚大大塊,配上香滑嘅玉子燒、自家製酸種麵包、仲有胡麻菠菜、牛蒡漬、蘿蔔漬、紅芝漬、椰菜花米、黑松露日本本菇,超級豐富又特別!

😉 起鬧市要搵到一處可以悠閒地望住美景嘆美食嘅地方真係好難,而呢度仲要價錢大眾化,餐牌選擇亦多元化,可以好CHILL地渡過一個愉快嘅下午。

📍 尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea 6樓610號舖
☎️ +(852)2762-8822
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
6天前 0 瀏覽
又到 lunchtime了,今日去了K11吃午餐,四周的環境很不錯,四處都佈置了小植物,行小清新的感覺🤣,吃環境是不錯的選擇🤤行田園風味門面做了開放式咖啡水吧,加上裝修落地玻璃,光線光猛,又可以望出窗的草地。🍴菠菜忌廉汁帆立貝手工寬麵 $128▶️結合了清爽的菠菜、濃郁的忌廉汁和鮮甜的帆立貝。手工寬麵帶有彈牙的口感,忌廉汁增添了奶香和滑順口感,帆立貝則帶來海鮮的鮮美風味。🍴咖喱吉列豬扒定食 $128 ▶️豬扒煎至金黃酥脆,淋上濃郁的咖喱醬汁,香氣四溢,口感豐富。咖喱的香料和豬肉的鮮嫩完美結合,搭配白飯每一口都能感受到咖喱的香辣。🍴炸薯條 $ 68 ▶️外脆內軟,金黃誘人。薯條裹上麵粉經油炸後,散發出香氣,每一口薯條都帶著濃郁的香脆口感。搭配番美乃滋更是美味十足。🍴焙茶鮮奶 (跟餐)$25 ▶️清新又濃郁的飲品,茶香與奶香完美結合。焙茶的香氣搭配奶香的濃厚,帶來獨特的口感。每一口都能感受到茶葉的香醇和奶的滑順。🍴Kiyenobu $39 ▶️結合了柚子、蘋果和檸檬的果汁。每一口都能感受到柚子的清香、蘋果的甜脆和檸檬的酸甜,讓人感到清涼舒爽。價錢還可以,跟一般西餐廳差不多,不過勝在四周環境舒適,加上

菠菜忌廉汁帆立貝手工寬麵

咖喱吉列豬扒定食

炸薯條

價錢還可以,跟一般西餐廳差不多,不過勝在四周環境舒適,加上食物質素也不錯,忙裏偷閑的好去處
菠菜忌廉汁帆立貝手工寬麵
咖喱吉列豬扒定食
炸薯條
2024-06-01 0 瀏覽
今晚與朋友來到尖沙咀,走進了一間位於K11的  西式餐廳。這間餐廳環境優雅、氣氛悠閒,是一個讓人彷彿置身於浮世繪般的美好世界。這裡的美食精緻獨特,讓人忍不住讚嘆連連。 首先推薦他們家的招牌菜式之一——牛角酥,入口即化的酥脆口感,搭配香氣撲鼻的鹹甜牛角醬汁,讓人回味無窮。煙三文魚鮮嫩多汁,搭配酸甜的奶油醬,絕對是前菜中的一道亮點。而手撕慢煮油浸鴨髀,肉質細嫩入味,每一口都散發著濃濃的香氣,讓人驚艷不已。 再試試他們的凱撒沙律,清爽的口感,新鮮的生菜葉搭配脆口的麵包丁和濃郁的醬汁,讓人一口接一口停不下來。而脆豬面頰肉卡邦尼手工意大利麵更是讓人驚豔,豬肉的鮮嫩與醬汁的濃香完美融合,給人留下難以忘懷的味蕾記憶。 除了美味的菜色,Ukiyo 餐廳的特濃朱古力 Iced Soy Milk和牛油果羽衣甘藍奶昔更是人氣飲品。特濃朱古力 Iced Soy Milk浓郁的朱古力味道搭配豆奶的清香,絕對是朱古力愛好者的最愛;而牛油果羽衣甘藍奶昔則是健康人士的首選,綠蔬果汁與牛油果的完美組合,帶來沁人心脾的滋味。 除了食物美味,Ukiyo 餐廳的裝修也別具心思,繁複的日式風格搭配現代元素,營造出寧靜優雅的用餐

除了食物美味,Ukiyo 餐廳的裝修也別具心思,繁複的日式風格搭配現代元素,營造出寧靜優雅的用餐環境。而窗外的景觀更是一流,俯瞰繁華的尖沙咀,讓人置身於城市的繽紛中,倍感愉悅。

在這裡用餐,座位舒適,服務人員招呼周到,職員有禮貌,讓人感受到賓至如歸的溫馨。而份量足夠,讓人吃得滿足而又不至於過飽,是與家人朋友聚餐的最佳選擇。

總的來說,Ukiyo 餐廳不僅食物美味,更是一個讓人放鬆身心、享受美好生活的理想去處。不妨和親朋好友們一起來品嚐這裡的美食,感受其中的美好與溫馨。

#Ukiyo 餐廳
#尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea 6樓610號舖

下午16點入座,坐咗半個鐘先比menu同QR code落單,中間同事掛住傾偈㩒電話,行過收檯都唔理吓落咗單未,open kitchen同事睇到扮唔知叫咗個Cinnamon Roll同杯Iced Black,個Cinnamon Roll牛油香多過蘋果味,蘋果味多過肉桂味,都唔知Cinnamon Roll咗去邊!明明成個Roll冇燶,但又連埋焗盆啲燶一齊出,極不衛生,最後食完個Roll先上杯Iced Black唔好食唔好飲都算,明明全程冇staff理過我,但仲要收加一🤬服務服係咪用嚟出糧比staff玩電話做企鵝?
2024-05-28
下午茶
生日
2024-05-27 0 瀏覽
🍱全日早餐188豐富日式All Day Breakfast,配搭種類多,呢款就有西京三文魚🍣﹑胡麻波菜🥬﹑牛蒡漬﹑蘿蔔漬﹑紅芝漬﹑玉子燒﹑自家製酸種麵包🥪﹑椰菜花米🥦﹑黑松露日本本菇🍄,西京三文魚煎得香脆唔乾入味🍣,酸種麵包煙韌偏硬身啲,個人鍾意波菜🥬同埋菇🍄,菇帶有濃郁黑松露😝,其他日式前菜都唔錯,清爽好開胃 🍝脆豬面頰肉卡邦尼手工意大利麵 $168咸香豬面頰肉片🥓,略嫌偏鹹😂,豬肉粒煎到香脆,意大利麵🍝似粗炒果種麵mix卡邦尼醬汁,幾特別😆🧇香橙伯爵茶開心果麻糬窩夫 $168有驚喜! 窩夫帶伯爵茶味,有啲似芝麻味,白色麻糬鋪在系窩夫上面🧇,麻糬煙韌有拉絲效果,配埋香橙凍🍊同開心果雪糕🍦,口感層次豐富,開心果雪糕開心果味好濃郁,好滿足😍.✨文青風cafe,木系裝修,環境光猛落地玻璃,餐廳外面都有座位,位於K11 Musea位置有少少隱蔽,野食選擇多
🍱全日早餐188

🍝脆豬面頰肉卡邦尼手工意大利麵 $168
🧇香橙伯爵茶開心果麻糬窩夫 $168
  • 香橙伯爵茶開心果麻糬窩夫
一眼就認到呢個窩夫係出自呢間cafe🐻強行幫佢改名叫「麻糬棉胎窩夫」事關塊麻糬成張棉胎咁~厚厚一片又白雪雪雖然價錢唔平 但鬼叫佢睇得又食得(⊙_⊙)加上K11 𝙢𝙪𝙨𝙚𝙖地段加持 個人覺得值回票價!窩夫好厚身 微脆鬆軟 完全唔dry唔𠝹口 蛋味唔算濃 反而茶味好突出~麻糬超拉!絲!煙韌口感滿分 不枉係賣點雪糕真係有豆腐味喎 仲有牛奶奶凍 茶味蒟蒻個奶蓋成座雪山咁´∇`會慢慢溶 畫面澎湃!.✿ 𝒇𝒓𝒆𝒔𝒉 & 𝑼𝒌𝒊𝒚𝒐 𝑾𝒂𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑺𝒆𝒕 $②①⑧♡ 芝士奶蓋紅茶麻糬窩夫 配豆腐雪糕♡ 蝶豆花柚子蘋果莖茶梳打順帶一提~佢地最近同𝒻𝓇𝑒𝓈𝒽聯乘合作 點呢個紅茶套餐可以憑卷換護膚品𝘴𝘢𝘮𝘱𝘭𝘦哈哈.✿ 龍蝦汁配大蝦三文魚籽手工寬帶麵 $①⑧⑧.✿ 海鹽焦糖夾心𝙢𝙪𝙛𝙛𝙞𝙣 $③⑥

一眼就認到呢個窩夫係出自呢間cafe
🐻強行幫佢改名叫「麻糬棉胎窩夫」
事關塊麻糬成張棉胎咁~厚厚一片又白雪雪
雖然價錢唔平 但鬼叫佢睇得又食得(⊙_⊙)
加上K11 𝙢𝙪𝙨𝙚𝙖地段加持 個人覺得值回票價!

窩夫好厚身 微脆鬆軟 完全唔dry唔𠝹口
蛋味唔算濃 反而茶味好突出~
麻糬超拉!絲!煙韌口感滿分 不枉係賣點
雪糕真係有豆腐味喎 仲有牛奶奶凍 茶味蒟蒻
個奶蓋成座雪山咁´∇`會慢慢溶 畫面澎湃!

♡ 芝士奶蓋紅茶麻糬窩夫 配豆腐雪糕
♡ 蝶豆花柚子蘋果莖茶梳打

順帶一提~佢地最近同𝒻𝓇𝑒𝓈𝒽聯乘合作
點呢個紅茶套餐可以憑卷換護膚品𝘴𝘢𝘮𝘱𝘭𝘦哈哈

✿ 龍蝦汁配大蝦三文魚籽手工寬帶麵 $①⑧⑧

✿ 海鹽焦糖夾心𝙢𝙪𝙛𝙛𝙞𝙣 $③⑥

人均$80起|尖沙嘴|西餐|UKIYO今天和朋友一起來到Musea,除了可以看到維港的景色外,這裡的美食也是多姿多彩的喔。脆豬面頰肉卡邦尼手工意大利麵這個豬肉很香脆喔,麵條也是掛汁的,奶油和起司🧀味也是巨香濃的喔焙茶麻糬窩夫麻薯很軟糯,質感很棒培茶的香氣、以及現做的窩夫🧇加上店家的小心思,變成為最好的生日禮物了!牛油果羽衣甘藍奶昔這杯健康的飲料,除了有我最愛的牛油果🥑、羽衣甘藍外,還加入了奶昔,就更易入口啦!宇治抹茶——————為食分界線——————📍 Ukiyo (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea 6樓610號舖人均消費: $80#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
人均$80起|尖沙嘴|西餐|UKIYO

脆豬面頰肉卡邦尼手工意大利麵

焙茶麻糬窩夫
麻薯很軟糯,質感很棒
培茶的香氣、以及現做的窩夫🧇
加上店家的小心思,變成為最好的生日禮物了!

牛油果羽衣甘藍奶昔

宇治抹茶

——————為食分界線——————
📍 Ukiyo (尖沙咀)

人均消費: $80
2024-05-24 0 瀏覽
裝修設計以木系為主,淺木奶色系設計加上落地玻璃,環境舒適,透光度十足Uji Matcha ($50)唔知點解等咗25分鐘先上🤯 好細杯🥲 好大舊冰抹茶有草青味 唔回甘 比較苦澀,呢個價錢真係唔值Flat White ($50)正常發揮 拉花好靚 但係唔夠熱整體嚟講只適合打卡 性價比一般😌 知佢最出名係麻糬窩夫唔知好唔好食 但係就要$168😳—𝗐𝗈𝗎𝗅𝖽 𝗋𝖾𝗏𝗂𝗌𝗂𝗍: no💳 𝗉𝗋𝗂𝖼𝖾 $55-200 𝗉𝗉🌟 𝗈𝗏𝖾𝗋𝖺𝗅𝗅 5/10📍 Ukiyo尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea 6樓610號舖

Uji Matcha ($50)

唔知點解等咗25分鐘先上🤯 好細杯🥲 好大舊冰

抹茶有草青味 唔回甘 比較苦澀,呢個價錢真係唔值
Flat White ($50)

正常發揮 拉花好靚 但係唔夠熱

𝗐𝗈𝗎𝗅𝖽 𝗋𝖾𝗏𝗂𝗌𝗂𝗍: no
💳 𝗉𝗋𝗂𝖼𝖾 $55-200 𝗉𝗉
🌟 𝗈𝗏𝖾𝗋𝖺𝗅𝗅 5/10
📍 Ukiyo
2024-05-23 95 瀏覽
今日嚟到尖沙咀K11 Ukiyo Cafe用膳餐廳環境非常開揚,全落地玻璃,透光度十足,加上木系裝潢再配綠色植物擺設,感覺非常舒服悠閑,加上食物精緻,味道水準高,值得推介鰻魚定食 $148附食:前菜、味噌湯、白飯飲品:Dirty(Blend)鮮甜肥美的鰻魚,配上煙韌的日本米飯,仲有前菜,同濃郁的麵豉湯,漸層咖啡入口順滑,整體非常不錯All day breakfast $168慢煮雞胸肉、椰菜花米、牛蒡漬、蘿蔔漬、紅芝漬皮膚先啦,、醬油溫泉蛋、自家製酸種、黑松露日本菇飲品:Cuppuccino(Blend、Oat Milk) $45全日早餐款式豐富,多款日式食材,賣相精緻又新鮮,好適合近排keep fit的我,又好味又健康。成為我至愛的All Day Breakfast之首。香醇的泡沫咖啡味道香濃,入口幼滑炸番薯條 $68Black Truffle Mayonnaise Japanese Smoked Spicy Tomato炸番薯條炸得剛剛好,外層內軟綿,配上芥末蛋黃醬、明太子蛋黃醬,味道好夾,食到唔停得口
今日嚟到尖沙咀K11 Ukiyo Cafe用膳

鰻魚定食 $148
附食:前菜、味噌湯、白飯
飲品:Dirty(Blend)

All day breakfast $168

炸番薯條 $68
Black Truffle Mayonnaise
Japanese Smoked Spicy Tomato

2024-05-14
2024-05-21 84 瀏覽
今日到訪依間位於K11 Musea 6樓嘅日系cafe❤️ 餐廳設置大量落地玻璃,採納自然光照明,感覺明亮又舒逸🌟 木系簡約風設計非常清新怡人,好啱打卡❤️ 同🐧🐧 朋友仔㨂咗一客主食同一份甜品 share 食🤭 主食我地㨂咗一份鰻魚定食🫶 鰻魚燒得好香好脆口❤️ 食落甜美又惹味😋 伴飯一流👍 跟餐仲有前菜沙律、麵豉湯同埋餐飲🌟 好豐富超級正❤️ 甜品我地就㨂咗海鹽焦糖比利時朱古力麻糬窩夫❤️🥰 窩夫即點即制保證熱騰騰👍 食落外層香脆,內裡軟嫩又富彈性❤️ 朱古力味濃厚🤤 表面舖上嘅麻糬煙韌又可口😚 一齊食好夾好好味😋 跟窩夫仲送上一球香滑又醇美嘅朱古力雪糕😍❤️ 不能錯過❣️ 飲品就㨂咗一杯熱嘅Latte❤️ 同埋一杯超邪惡嘅焦糖脆脆奶昔😈❤️ Latte 有多款咖啡豆和奶提供👍 誠意十足👍 咖啡飲落順滑醇香🫶 奶香同咖啡嘅比例啱啱好❤️ 好正❣️ 奶昔冰涼又順滑,每一口都充滿焦糖嘅甘甜和鮮奶嘅香氣😋 值得一試🥰

鰻魚定食

海鹽焦糖比利時朱古力麻糬窩夫
Latte
焦糖脆脆奶昔
2024-05-17 79 瀏覽
我本身已經光顧過好幾次,一直都好喜歡他們的coffee & waffle,不過之前都是陰天和夜晚來,而今次是陽光譜照既假期中午三點,其實在外面排隊時已經心知不妙,因為靠牆位置全被太陽覆蓋,而K11 Musea 六樓那些落地大窗非常高,即是會有很多位都會被太陽照射到,因為太陽照射關係,室內已經唔夠冷氣,就坐之後就更加是一場惡夢,上半身被太陽直射,根本不可能好舒服咁去享受咖啡。入面會有其他位,但你不知其他古會幾時埋單走或者會有唔會有太陽射唔到既位置。所以我絕對唔建議陽光譜照既炎夏日子前來,因為係攞苦黎受。 btw 我呢個劣評只係針對係炎夏既環境。
 btw 我呢個劣評只係針對係炎夏既環境。
2024-05-15
2024-05-16 90 瀏覽
餐廳以木系作為主題,景色非常開揚🌞全部採用落地大玻璃日式明太子忌廉汁配香煎帶子花枝圈手工意大利長通粉🍝長通粉非常彈牙😋整得非常出色.食落去唔會覺得好油膩,醬汁份量非常足夠👍🏻培茶麻糬窩夫🍽窩夫真係必點之選✨窩夫整到好香脆,唔會軟林林👍🏻大大塊麻糬擺係窩夫上面⬆️食落口好煙煙韌韌,配上豆腐雪糕真係好清甜可口💕焦糖脆脆奶昔🍪焦糖脆脆配搭好特別,上面有忌廉同餅乾作裝飾,仲飲到有餅乾碎,口感非常豐富👍🏻而且飲入口唔會好甜,味道適中❤️宇治抹茶🍵可以簡適合自己嘅甜度❣️濃濃既抺茶味,有抺茶回甘既味道,抹茶控必試💚
餐廳以木系作為主題,景色非常開揚🌞全部採用落地大玻璃

日式明太子忌廉汁配香煎帶子花枝圈手工意大利長通粉🍝
長通粉非常彈牙😋整得非常出色.
食落去唔會覺得好油膩,醬汁份量非常足夠👍🏻

培茶麻糬窩夫🍽
窩夫真係必點之選✨
窩夫整到好香脆,唔會軟林林👍🏻

焦糖脆脆奶昔🍪

宇治抹茶🍵
可以簡適合自己嘅甜度❣️
濃濃既抺茶味,有抺茶回甘既味道,抹茶控必試💚

2024-05-16 72 瀏覽
講真,第一次經驗都唔好得去邊,又係冇人帶位,見啲嘢食都還算可以,諗住再返去幫襯。今次返到去又係企喺門口等,我見沖咖啡嗰個見到我哋,但係冇理過我哋都算,見到有服務員經過見到我哋又係唔理我哋。今次去到仲要老闆企喺門口,都可以當見我哋唔到。所以以後唔會再幫襯,真係抵啲飲食業死,唔怪得啲香港人上晒大陸。
今次去到仲要老闆企喺門口,都可以當見我哋唔到。