2022-08-18 146 瀏覽
諗緊食咩好嘅時候,見到有人排隊,而朋友又未到,所以唔理咁多照排原來係成日見到嘅NINETY'S,之前都一直想試,呢日去食仲係試業中,但見裝修幾精緻,所以繼續排隊。佢有Day Menu提供,但我哋見佢果BRUNCH BOARD幾得意,所以就點了兩個,加一枝自家品牌啤酒,加一杯cold brewNinety's Coffee Bear (Choco) - 無乜氣,無乜泡,酒味唔濃,朱古力味都咖啡味都幾重,味道可以的,我就喜歡多點泡,順口啲。Cold Brew - 正常。但Cold Brew唔係唔會加冰嘅咩..........同朋友點了唔同組合,可以一一點評1. 波士頓龍蝦 +$78 - 半隻上,賣相唔錯,肉質彈牙,龍蝦味一般啦,但多膏。由於張枱比較細、坐位亦逼夾,食嘅時候有點兒麻煩。2. 酒味雞脾 (正名唔記得) - 唔掂,酒味好苦,唔香,肉質好似煲完湯嘅肉咁3. Char Siu +$48 - 半肥瘦,味道似係鬼佬味嘅BBQ Sauce,個人都係喜歡食港式Char Siu4. 黑松露炒蛋 - 一般,正常cafe炒嘅蛋都好難衰5. 辣味炒蛋 - 我鐘意,辣辣地,適合我呢類唔太鐘意食滑蛋嘅朋

同朋友點了唔同組合,可以一一點評
4. 黑松露炒蛋 - 一般,正常cafe炒嘅蛋都好難衰
5. 辣味炒蛋 - 我鐘意,辣辣地,適合我呢類唔太鐘意食滑蛋嘅朋友
6. 香腸 - 都係一般
7. Kale + 士多啤莉醬 - 個醬好香,Kale都好新鮮,正!
8. 椰子乳酪 - menu寫係非奶類食品,但感覺都好creamy,椰子味適重,唔會太膩口,正!
9. 每個套餐仲包兩款小小的面包,sourdough 最好食
埋單都要5XX,其實都幾貴,不過都係K11食肆價。每間分店嘅menu都有少少分別,下次可以再去試

Brunch Board

2022-07-23