2024-01-14 182 瀏覽
自從變咗奴才後,就會鍾意搵啲可以帶埋狗狗一齊去嘅地方食嘢,但係通常都要揸車去到新界,對我住九龍區的人始終唔係太方便。今日嚟到尖沙咀美麗華商場新開嘅Mue Mue 餐廳,佢嘅戶外地方真係好吸引!座位好闊落,旺中帶靜,有足夠地方比我一家人同狗狗享受一頓舒適和寧靜嘅Sunday lunch。尤其係而家呢個季節坐outdoor,真係同去新界啲戶外餐廳冇咩分別。今日食咗佢哋嘅set lunch ,加埋前菜同雪糕甜品。落咗單之後,好快上菜,同傳統泰菜味道有啲唔同,好似中泰合璧咁,都幾得意,原來係中環唐述師傅設計嘅,唔怪得知咁有創意,個青咖喱和牛份量好足,啲牛好腍,同埋唔食開辣嘅我都覺得呢個青咖喱好好味,我個朋友就點咗海南雞,碟海南雞係同冬瓜湯同串燒一齊上嘅,如果串燒加埋個串燒醬就完美啦! 至於服務方面,經理同其他服務員都好友善,好有笑容,可能係新開關係,耐唔耐都會走過嚟問吓我哋意見有冇特別需要,寫低我哋嘅意見,睇得出佢哋好有心做好呢間餐廳。而家個個北上消費,希望大家唔好唔記得香港仲有一班好有心嘅年青人想做好本地餐飲業。
2024-01-14
  • 青咖喱和牛