近期熱熱地, 好掛住泰國, 但我地未有計劃去泰國… Adrian提議不如今日去食一個泰國午餐就當去左泰國, 好… 媽媽即刻睇下一直好想去個間泰國餐廳Milu Thai有冇位先. Milu Thai係尖沙咀亞士厘道天星大廈, 好方便!我地去到樣樣都想叫, 最後最後我地叫左呢幾樣:-火山排骨 OMG好震撼, Adrian見到都wow wow wow! 絕對係每枱必點嘅食物. 火山骨好大件, >20 cm高, 疊起好有睇頭, 有手套提供, 好細心, 咁就可以落手食, 又方便又開心. 仲可以揀傳統泰式辣青醬或唔辣嘅甜酸醬, 由於Adrian唔食辣, 所以我地揀咗甜酸醬, 啱晒夏天好清新開胃. 食完都已經飽左一半, 哈哈!火焰燒雞呢個又係好吸眼球, Adrian見到笑唔停超開心. 燒雞着火我地都係第1次見, 氣氛同視覺效果十分好. 打完卡店員仲會好細心幫手切好放整齊, 雞件外皮脆卜卜, 入邊好juicy, 有驚喜呀! 可以加埋秘製醬汁, 有醬冇醬都咁好味道!菠蘿海鮮炒飯一大個菠蘿盛裝住一座山咁高嘅炒飯, 菠蘿嘅甜味同炒飯嘅配料好match, 食完呢度嘅菠蘿海鮮炒飯之後宜家Adrian成日

我地去到樣樣都想叫, 最後最後我地叫左呢幾樣:-

火山排骨

火焰燒雞

菠蘿海鮮炒飯
一大個菠蘿盛裝住一座山咁高嘅炒飯, 菠蘿嘅甜味同炒飯嘅配料好match, 食完呢度嘅菠蘿海鮮炒飯之後宜家Adrian成日都話要再食菠蘿炒飯.

椰青+菠蘿梳打
椰青好大個, 椰青水好清甜, 椰青肉好林, 啱晒宜家咁熱飲.

Milu Thai มิลู่ไทย (亞士厘道)
亞士厘道24-38號天星大廈4樓