餐廳: 鮨燐
資訊:

2024-04-29 5 瀏覽
《🌟推介😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie》成日周圍食嘅我又有好嘢介紹🤭要講多次我真係好鍾意食壽司🍣😍呢間抵食又高質嘅鮨店真係要回訪🌟之前介紹過上環店,今次嚟到尖沙咀店一樣咁值得推介😉 13貫壽司omakase 包咗前菜沙律、一款手卷仲有茶碗蒸、麵豉湯同甜品,原價$736已經好抵食,宜家做緊7折優惠仲送一杯自家製梅酒😲唔食對唔住自己🌟田園雜菜沙律🌟️茶碗蒸🌟13貫壽司🍣愛媛縣蜜柑鯛蜜柑淡淡嘅清甜味,食落好清新開胃🍣北海道帆立貝未見過咁大粒帆立貝😍 加上橘子汁更突出帆立貝嘅鮮甜🍣鹿兒島間白魚配上自家製三星漬,由麵豉醬、辣椒同米酒混合調味,食落鹹鮮帶微辣,同間白魚好夾🍣活赤貝師傅先拍打赤貝,等佢收縮後再食肉質超爽口彈牙😌青檸皮同柚子汁更能帶出鮮味🍣中拖羅 👍色澤粉嫩、魚脂豐富而且無筋😍入口即溶嘅感覺真係一食難忘🍣 北海道根室馬糞海膽 👍海膽甘香軟綿,食落比較清甜🍣 左口魚邊 👍口感柔軟,經火炙後迫出油脂,大享受🥰🍣北海道銀鱈魚 👍師傅話係銀鱈魚bb 肉質特別細嫩,炙燒後帶有油香🤤上面加咗柚子胡椒提升味道🍣紫菜沙巴卷紫菜輕輕燒過保持香脆,入面夾住厚切鯖魚🍣深海大池魚🍣北海道牡丹蝦🍣文甲
《🌟推介😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie》

🌟田園雜菜沙律
🌟️茶碗蒸

🌟13貫壽司
🍣愛媛縣蜜柑鯛
蜜柑淡淡嘅清甜味,食落好清新開胃

🍣北海道帆立貝
未見過咁大粒帆立貝😍 加上橘子汁更突出帆立貝嘅鮮甜

🍣鹿兒島間白魚

🍣活赤貝

🍣中拖羅 👍
色澤粉嫩、魚脂豐富而且無筋😍入口即溶嘅感覺真係一食難忘

🍣 北海道根室馬糞海膽 👍
海膽甘香軟綿,食落比較清甜

🍣 左口魚邊 👍
口感柔軟,經火炙後迫出油脂,大享受🥰

🍣北海道銀鱈魚 👍

🍣紫菜沙巴卷
紫菜輕輕燒過保持香脆,入面夾住厚切鯖魚

🍣深海大池魚
🍣北海道牡丹蝦
🍣文甲魷魚
🍣吞拿魚赤身

🌟 手巻 - 吞拿魚蓉手卷 👍
除咗蔥,原來仲加咗小黃瓜令口感更豐富😍仲有陣陣芝麻香

🌟 味噌湯
🌟 甜品-柚子雪葩

🌟自家製梅酒 👍
呢度連梅酒都好值得飲,唔會太甜仲要有粒粒果肉

人均價錢:$500
味道:9/10