2022-06-09 52 瀏覽
鬼金捧天氣轉熱之後都有一排無食拉麵~ 今日唔知點解突然好想食。記得之前經過金馬倫道有一間拉麵店,好快就搵到。當時下午一點鐘,無咩客,不過到我地碗麵到時,開始坐滿。開放廚房一眼睇到,店內燈光比較暗,不過加埋祭典音樂,在望望牆上掛門「魔鬼頭」感覺又幾激昂。QR code 落單的確幾方便,仲有紙圍裙供應。menu 好簡單,都係叉燒拉麵,同埋以辣為主。價錢亦是合理範圍。當中仲有芫茜拉麵😄 我同另一伴分別點了「味玉麻辣麵豉拉麵」同「增量叉燒拉麵」,增量款既叉燒有兩大塊,而且超厚。湯底唔錯,落單時可以簡大中小辣或者唔辣。拉麵質感亦係我鐘意既粗圓身拉麵,口感好煙靭😋叉燒唔係簿簿一片片既,係類肉豚角煮(東坡肉)咁,肥美之餘又唔會食到成口油~~ 半熟玉子好夠味,如果唔夠仲可以追加~
鬼金捧

價錢亦是合理範圍。
當中仲有芫茜拉麵😄
2022-06-06