我哋今次去咗尖沙咀厚福街馬祖台灣養生湯麵館 , 餐廳主要以台式獨特嘅藥膳湯麵做主打, 份量大大碗🍜🍜 , 配搭濃郁而唔油膩嘅藥膳湯🍲🍲,碗湯飲曬都毫無罪惡感 !另外店員亦會好貼心喺order嘅時候問客人需唔需要芫茜🥬🥬 , 呢個地方非常加分呀 !👍👍1. 藥膳養生湯農場雞手工麵 🍜🐔雞肉質嫩滑,湯底味道濃郁,主要以紅棗、杞子、龍眼和雞味為主,沒有太濃烈的藥材味道,手工麵好彈牙,份量超足。2. 藥膳古早牛肉湯米線 🍜🐂牛肉湯米線以古早牛肋條為主料,牛肉藥膳湯底滋味濃郁鮮甜。牛肉肉質鮮嫩,份量亦都係好大件,牛肉係用上牛肋條,非常有肉味,米線都煮到啱啱好,又滑又彈牙。3. 椒鹽台灣澎湖特A級花枝丸 (五粒)  🦑🍢用上大大粒嘅花枝丸 , 椒鹽炸得口感香脆,外層炸至金黃酥脆,內裡鮮嫩可口,。4. 台式鹽酥雞 🍗🧂外皮酥脆,內裡多汁鮮嫩,口感十分Juicy💦。5. 藥膳上湯澎湖特A級花枝丸 (五粒) 🦑🍢🍲如果有朋友可能覺得麵類嘅份量太多嘅話 , 非常推薦可以試下呢一款小食  , 一來可以飲到舖頭最招牌嘅藥膳上湯 , 二來可以食到另一個口感嘅花之丸 , 可以講淨係飲湯都唔會令你失望!如果大家想試

1. 藥膳養生湯農場雞手工麵 🍜🐔

2. 藥膳古早牛肉湯米線 🍜🐂

3. 椒鹽台灣澎湖特A級花枝丸 (五粒)  🦑🍢

4. 台式鹽酥雞 🍗🧂
外皮酥脆,內裡多汁鮮嫩,口感十分Juicy💦。

5. 藥膳上湯澎湖特A級花枝丸 (五粒) 🦑🍢🍲

如果大家想試下台式藥膳湯底嘅麵食 , 一定唔可以錯過呢一間馬祖台灣養生湯麵館  , 份量十足 ! 個藥膳湯好飲到唔會令人上留低一滴 !!  😋😋😋
藥膳養生湯農場雞手工麵
藥膳古早牛肉湯米線
椒鹽台灣澎湖特A級花之丸(五粒)
台式鹽酥雞
藥膳上湯澎湖特A級花之丸五粒
藥膳養生湯農場雞手工麵
藥膳古早牛肉湯米線
椒鹽台灣澎湖特A級花之丸(五粒)
台式鹽酥雞
藥膳上湯澎湖特A級花之丸五粒