2015-11-13 786 瀏覽
尖沙咀呢條亞士厘道真係越來越多嘢食!!!朕真係就嚟招架唔住喇!自從呢區成為朕嘅蒲點之後,真係會搵倒唔少又平又好既嘢。今晚黎到一間日本餐廳,大廈嘅裝修都算幾新,感覺良好。日本菜 Standard 梗係先食個刺身,三文魚、油甘魚、帶子、海膽、甜蝦,每一樣都幾新鮮而且擺埋一齊顏色真係幾靚~去到炸物,當然係天婦羅大蝦啦!大大隻又唔會炸得太乾,加上炸粉比較硬身非常脆口,「劇烈卡或」嘅聲係我口裏便滾動,美妙~牛肋骨山賊焼係十分十分令朕喜出望外,估唔到日本餐廳都可以烤出西式餐廳既原條牛肋骨菜式,黑椒味濃,掂!西京燒雞翼係一個比到我驚喜嘅菜式。西京燒一般都係有少少味噌醬烤香,呢道餸嘅雞翼烤過之後,亦保持到濕潤現嫩滑嘅雞肉,真係特別!最後仲叫咗個長崎雜菜拉麵,拉麵可以話係 al dente ,雜菜又令到呢個拉麵健康有營養,仲有大大隻嘅海鮮蝦,又點會唔令朕滿足呢?

自從呢區成為朕嘅蒲點之後,真係會搵倒唔少又平又好既嘢。

今晚黎到一間日本餐廳,大廈嘅裝修都算幾新,感覺良好。

聖誕節