2009-12-27 135 瀏覽
聖誕平安夜人人去食大餐.. 火雞既時候, 我成家人就去左"霸王山莊" 食片皮鴨 冇 book 定位, 七點去到成大班人係度等緊位, 好在都係等左四十五分鐘都叫OK 啦. 當晚叫左以下既餸: 片皮鴨 : 我地叫左 "二食" , 因為都係差 $50 蚊左右有多一個餸, 都叫OK. 不過, 片皮鴨個皮就差左少少, 唔夠脆. 個粉皮就幾好熱騰騰好好味, 有兩籠粉皮, 一籠都好多下. 第二食就係炒鴨崧. 之前問過經理個菜會唔會辣, 佢話唔辣我先叫因為有小朋友. 點知食落係有少少辣 , 不過算啦... 因為我個小朋友已經食飽左 (食其它餸, 因為 lee 個餸係最後上 ), 用生菜+個粉皮包住黎食幾好, 唔易散(如果平時只用生菜包就好易將d 餸跌晒落黎), 有生菜包住就好清, 唔油膩 小籠包 : 同平時既水準一樣 砂鍋雲吞雞 (例) : 都有四隻雲吞足夠每人一隻, 個湯就每人有二碗左右, ok 叉子餅 : 個皮唔夠香口. 用黎同鴨菘一起食, 幾好. 霸王炒飯 : lee 個就冇平時禁好啦, 因為炒得唔夠乾身, 唔香, 而且好似楊州炒飯總括: 四個人都食得好飽, 結賬都係四百幾, 真

小籠包 : 同平時既水準一樣

叉子餅 : 個皮唔夠香口. 用黎同鴨菘一起食, 幾好.

總括: 四個人都食得好飽, 結賬都係四百幾, 真係抵. 只不過我地坐在門口位而且當日唔多服務生, 都冇咩服務可言.
但, 好過去咩扒王食啦 < 一個set 要二百幾, 四個人要成千蚊 >, 留返, 平日平平地去食 buffet 啦......
lee D 時候冇謂比人放血呀

叉子餅