2015-05-29 523 瀏覽
呢間甜品店兩年幾前食過,對佢地嘅窩夫印象幾好,一直以嚟想再食但又驚太多人,所以那晚特登選了食飯時間7點幾去。一入到去大把空位,頓感不妙:是否質素差了所以人龍不再,拍烏蠅?蛋餅(!?唔記得叫咩)$35、$36份,係下午茶嚟,7點幾居然仲有下午茶 蛋餅好軟熟,又夠熱,蛋香濃郁到不得了,很好食!平常不愛吃蛋餅,一但冇雪糕撈嚟食就覺得好乾好滯好難入口,但呢兩份完全唔會!就咁食已經好好食!又夠厚夠熱,三十幾蚊份絕對超值!雪糕係雲呢拿味,正正常常,冇驚喜冇投訴。水果只是一般,香蕉有切片上嘅亦有煮熟咗嘅,叫做多咗啲唔同口感,但唔係特別好食。芒果酸酸地,切得太細粒。(芒果嗰份蛋餅中夾住啲cream和芒果粒的)賣相不錯。甜品跟一杯是日特飲,但所謂特飲係一杯唔知咩薏米水,我朋友要咗,我加咗$16轉楊枝甘露特飲。杯飲品唔得,所謂「甘露」唔似西米,咬落脆卜卜的,個人不喜歡。成杯飲品撈勻後只有椰子奶味,冇咩芒果味,加$16絕對唔抵。原本食評想畀Good,因為呢杯嘢我只畀ok。

2015-05-27
$43.5 (晚餐)