2018-08-22 52 瀏覽
每次上嚟食飯目的都係搵貓 白色嗰隻永遠都係瞓覺 黑色嗰隻永遠都係迎賓我愛金莎 跟餐HKD45。餐牌上面寫住係店長最愛 如題最高嗰粒真係金沙嚟嘅。其實佢係一杯朱古力沙冰 不過仲會飲到唔同flavor 少少咖啡?。 個杯以外嘅沙冰都成座山咁高 叫老豆老母幫手食沙冰 佢哋都覺得味道唔錯 就算放耐左都唔會變淡。朱古力控必點甜品(蛋糕) HKD78。 細細個就睇美少女戰士睇得多啦 見到呢度除咗廚師發板好吸引之外 仲有唔同造型嘅甜品。 今次就揀咗呢個朱古力蛋糕估唔到佢仲會幫我印埋美少女戰士個樣上去。 完全回憶返曬童年回憶 好少女心。 朱古力蛋糕味道有啲似brownie 味道濃沃 朱古力迷必叫。 再加埋右上角有個類似雪糕嘅波 不過係比較硬身嘅。 亦都有少量水果粒做擺盤 同朱古力味幾夾。 呢間cafe咁出名有貓咪 梗係唔少得有貓咪速纖插喺上面虎蝦番茄意粉 HKD188。 咁多個主菜裡面最鍾意就係食呢啲意粉。好多時候出面嘅餐廳都會幫茄汁意粉加茄膏 我自己就覺得冇必要嘅 淨係新鮮嘅番茄味先吸引到我去食。除咗蕃茄之外亦都有三色椒增加味道。虎蝦肉質實淨 有嚼勁 幾好食 幾好食另外加咗50蚊試咗份鵝肝小食多滋味
我愛金莎 跟餐HKD45
。餐牌上面寫住係店長最愛 如題最高嗰粒真係金沙嚟嘅
。朱古力控必點
甜品(蛋糕) HKD78
。 完全回憶返曬童年回憶 好少女心
。 再加埋右上角有個類似雪糕嘅波 不過係比較硬身嘅
。 亦都有少量水果粒做擺盤 同朱古力味幾夾
。 呢間cafe咁出名有貓咪 梗係唔少得有貓咪速纖插喺上面
虎蝦番茄意粉 HKD188
。 咁多個主菜裡面最鍾意就係食呢啲意粉
。除咗蕃茄之外亦都有三色椒增加味道
。虎蝦肉質實淨 有嚼勁 幾好食 幾好食
另外加咗50蚊試咗份鵝肝
小食多滋味 多食脂肪肝
鵝肝外脆內軟 不過食少少好啦 食完記得運動
香煎石斑魚柳 HKD218
。 朋友話想食魚 就嗌咗個柳畀佢食
。 魚柳係香煎手法去製造 上面會淋咗啲有少少似芥末嘅醬汁 味道偏向wasabi
。 石斑本來係冇乜味道嘅魚嚟 唔少餐廳都會加唔同特色嘅醬汁去增加鮮味
。 不過用芥末去調味就真係第一次食 幾有趣