餐廳: 柏景餐廳
資訊:

2016-01-15 5508 瀏覽
到大少生日正日,當然係要同我過,我就兩個月前訂定枱同佢食自助餐,因為我近幾年生日,大少同我去旅行過,佢都洗唔少錢,所以……佢生日,我唔會慳住自己荷包,本來想訂自助山,點知……同事話唔值,又有諗過去洲際,點知……大少話太貴,唔好……最後,我自己決定,唔再問人~~冷盤海鮮選擇比較少,但平時自助餐少見有瀨尿蝦冷盤,雖然我好想食,不過有感太麻煩,無食到~~蝦沙律,味道唔錯,而且擺設賞心悅目,用羹做小碟,好味3款芝士任食,大少食完覺得深黃色比較好食我自己就比較欣賞Parma Ham,今次食唔少,滿足~~同九龍酒店一樣,柏景都有即做意粉,今次我決定試試墨魚麵,不過因為汁料只有蕃茄、白汁、肉醬可以選擇,所以……配出一個唔太Match意粉來XDXD配料當然選擇我最愛 - 海鮮,有鮮蝦肉、青口、帶子、磨菇,汁唔太濃,可以濃味多少少,味道唔太夠,最後需要加鹽調味湯類除有燉湯之外,亦都有一款中湯及一款西湯,今晚燉湯有響螺花膠燉豬肉,大少覺得九龍酒店燉湯比較好,不過我自己鍾意柏景多少少另外中湯大少覺得太淡口,而西湯當然由我試,今晚有南瓜忌廉湯,濃杰適中,可惜無一般南瓜忌廉湯香甜味道雪糕有大少最愛 - Move
蝦沙律,味道唔錯,而且擺設賞心悅目,用羹做小碟,好味
3款芝士任食,大少食完覺得深黃色比較好食
我自己就比較欣賞Parma Ham,今次食唔少,滿足~~
雪糕有大少最愛 - Movenpick,大少足足食3盒細,加兩球其他味道,其中一球係炸雪糕,當然,雪糕味道無得選擇,只有雲呢拿~~
甜品吧有多款甜品選擇,今次我試比較特別一款 - 阿華田奶凍,阿華田味雖然唔太夠,不過絕對值得一試~
另外芒果有甸非常特別,因為好少食芒果布甸內有西米,我比較鍾意呢款

題外話/補充資料: 其實重有其他串燒可以即燒即食,不過因為廚房員工少,所以每個位置都無人,要食就要企一陣先有職員幫手 另外,訂位前,問過職員有冇信用卡優惠,職員答我無……所以我本身想儲Asia Miles,但係,入座之後,我問經理係唔係可以儲Asia Miles,佢答係,但係如果有信用卡優惠就唔可以儲,我答佢,之前職員話無任何信用卡優惠,點知,原來好多信用卡都有8折~
2016-01-05
生日