餐廳: 東來順
資訊:

2008-05-08 6 瀏覽
幾個女仔,好彩係放工之後去食! 經過一日辛勞之後就特別可以食得多野既。我唔理大家既反對,叫左一隻薰蛋、冷麵、醉雞、仲有一碟出晒名同攞左獎既鶴湖蟹影同埋甜品驢打滾。個個又話唔食薰蛋,到隻蛋黎到咪一樣同我爭黎食!!! 不過隻蛋就真係唔及香港老飯店做得好啦,飲地薰得不知幾有味,呢隻蛋呢就完全咩味都無既。好彩跟住黎既餸都無令我地失望,個醉雞好滑又有酒味;個冷麵我以為會好寡,雖然佢有個麻醬,醋同辣油。睇到個辣油已經怕怕,原來佢一d都唔辣,係微辣即仲即刻吊起成個味!真係抵讚!至於個鶴湖蟹影,叫個陣其實都唔知係咩黎既,不過得獎啵,點都要叫黎試下啦~ 原來個頂係蟹粉黎架,個侍應仲好叻,可能佢已經習慣左啦~ 一上檯佢就俾時間我地影左相先,之後先慢慢同我地分左佢! 一人食一個真係會飽架可能係d蟹粉既關係啦,真係值得食,佢做得好好~而且就算側邊拌碟既蟹仔,原來係用醋做出黎,可以拌埋d蟹粉一齊食,師傅真係明白食客既需要呀! 食左咁多肉,我地另外叫左個菜係咩菇都有既煲,一般地好。甜品我地只係叫左爐打滾 – 係紅豆餡加糯米粉做成,出面加左花生粉,好香! 朋友因為帶左個得意電話出黎,攪到個部長都要黎睇下,不過都不忘

甜品我地只係叫左爐打滾 – 係紅豆餡加糯米粉做成,出面加左花生粉,好香! 朋友因為帶左個得意電話出黎,攪到個部長都要黎睇下,不過都不忘招呼我地,唔錯架,下次或者黎食下麻辣火鍋都好啵~

差, 一d都無煙薰既味道
正, 好有酒味又滑
正, 好清新