尖東一帶一向都有唔少餐廳,海邊西餐為主,之前嚟食過幾間烤肉/Cafe,今次放假就決定去酒樓嗌餸食飯😋有驚喜!呢間裝修好雅致,價錢絕對唔貴,但服務質素非常好,而且食物選擇都好多👀個人覺得幾適合同屋企人食✨醃蘿蔔片前菜酸酸地加幾粒辣椒🌶️酸酸辣辣幾開胃🤤✨尚苑小炒皇 $128💯最有驚喜之選💯小炒王超級足料,腰果炒得好香脆而且唔會硬,另外有唔少蝦仁🍤同埋其他海鮮配料,帶子粒份量都超級多✨蔬菜亦好新鮮唔會太老太韌😋真心大排檔價錢但超級足料,下次嚟絕對會再嗌✨紅油抄手八隻 $58望落好多辣油好重口味,食落又唔會覺得好漏👀🤔好惹味,但辣油份量都偏多🥲值得一讚嘅係皮薄肉厚👍🏻✨粟米魚肚羹 $58/位魚肚羹嘅材料非常豐富,切到細細粒啖啖都有料,真心好足料😛有魚肚咬下加上蛋花做點綴,飲落幾有口感同層次✨燻香樟茶鴨半隻 $98份量頗大,不過都唔少骨👀👀又係做緊晚市優惠,半價✨ 平時比較多係食燒鴨,用汁去調味,今次見有優惠就試吓新嘢🤌🏻覺得都有驚喜✨新鮮菠蘿拔絲咕嚕肉 $88晚市做緊優惠👍🏻個人覺得幾抵,長條狀嘅咕嚕肉好腍,外皮唔算炸得好脆但汁嘅份量啱啱好🤪唔會浸到個皮淋晒👀味道方面唔會太酸,個人覺得幾有鑊氣

醃蘿蔔片
前菜酸酸地加幾粒辣椒🌶️酸酸辣辣幾開胃🤤

尚苑小炒皇 $128

紅油抄手八隻 $58

粟米魚肚羹 $58/位

燻香樟茶鴨半隻 $98

新鮮菠蘿拔絲咕嚕肉 $88
晚市做緊優惠👍🏻個人覺得幾抵,長條狀嘅咕嚕肉好腍,外皮唔算炸得好脆但汁嘅份量啱啱好🤪唔會浸到個皮淋晒👀味道方面唔會太酸,個人覺得幾有鑊氣👍🏻另外新鮮菠蘿切粒連殻擺上,賣相好吸引,味道都好鮮甜,而且唔會有糖水味😋洋蔥唔算炒得好腍,但唔會有鮮洋蔥嘅辣!配料方面值得一提嘅係有香芹👀個人覺得好香口,而且爽脆,但未必個個鍾意🤣

整體嚟講覺得店員好友善,而且會主動留意你嘅需要幫你斟茶等等🫶🏻另外坐得都好闊落好舒服,有足夠空間可以傾偈🗣️上菜速度啱啱好一樣接一樣唔會等太耐,適合放工慢慢食一餐飯🍚