🌟 婆婆珈啡屋 。尖沙咀🌟(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑精緻四品料理-兩熱兩冷($118)晴富士。三文魚鬆飯團焦糖明太子玉子燒涼拌茄士漬物北海道流心芝士薯餅名古屋之手羽先呢set入面最好味既係北海道流心芝士薯餅,一夾開芝士已經流曬出黎,入口非常順滑,芝士濃到剛剛好,唔會太淡/太濃😎 玉子燒都係有驚喜,面頭係有焦糖,令到玉子燒食落有種甜甜既感覺🥰🥰其他就中規中矩,最特別係富士山形狀既飯團🍙精緻五品料理($138)赤富士。芝士松露飯團海藻芝士醬拌綿滑南瓜薯蓉婆婆自家製櫻花辣椒醬冷奴牛肉薯仔壽喜燒婆婆咖哩雞肉野菜味噌松阪豬呢個set既芝士松露飯團極推薦,濃濃既黑松露味非常正😌😌同埋呢個5品set揀左3個熱食都好好味,全部都係經典日式定食會食到既菜式😛😛 不過南瓜薯蓉個碟真係有啲失望,唔知係矩本身真係酸,定係變壞左,係我地食左2啖就唔想食惟一食剩既菜式🥲飲品(跟餐7折)番石榴kombucha含酒精成分($56)盛夏富士山($56)番石榴個杯就不過不失,少少似飲緊番石榴味既有汽汽水,唔算話太特別🧐但盛夏富士山就獲得一致好評,係波子汽水味,但最低下加左啫喱口感好好,加分加分😎😎盛夏
🌟 婆婆珈啡屋 。尖沙咀🌟

(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑

精緻四品料理-兩熱兩冷($118)
晴富士。三文魚鬆飯團
焦糖明太子玉子燒
涼拌茄士漬物
北海道流心芝士薯餅
名古屋之手羽先

精緻五品料理($138)
赤富士。芝士松露飯團
海藻芝士醬拌綿滑南瓜薯蓉
婆婆自家製櫻花辣椒醬冷奴
牛肉薯仔壽喜燒
婆婆咖哩雞肉
野菜味噌松阪豬

飲品(跟餐7折)
番石榴kombucha含酒精成分($56)
盛夏富士山($56)

盛夏富士山芭菲($88)
呢個好好食呀🥰🥰🥰最面頭係藍色海鹽雪糕🍦咸咸地又唔係到到有,好特別😛😛然後佢中間既白色cream唔係平時普通既cream,而係似係用cream cheese整既,好味到大家都搶住食,再落少少有藍莓味既cream cheese🫐不過惟一可以改下既係有一層係士多啤梨醬🍓但係好甜既好似mc Donald個款😂😂呢個少少欣失色🙈

價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑🌑
午餐黎講有3品/4品/5品既set比你揀,望落價錢係唔算平,因為佢既份量偏細,如果男仔黎到食應該5品都品夠飽😂😂但偏偏佢既擺盤同食物都好精緻,女仔一定比佢既食物吸引住😛😛😛

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑
交通非常方便,行到去山林道個到,其實係條街一望上去就會見到「婆婆珈啡屋」隻字,但上餐廳要搭lift上去,個入口係有啲隱蔽,如果第一次去可能都要搵一搵🤣🤣🤣同埋走既時候沿住山林道行先發現個到多左好多靚餐廳,見到幾間都有興趣去試下😛😛😛

環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑
餐廳入面佈置都好精美岩曬同朋友去食野打卡,而且近門口有啲精品睇下,都幾靚都特別🤩我地坐係最近門口個枱,因為平日午餐唔算話好多人食,所以唔會好多人行出行入,不過當日太陽都幾曬,坐係近窗位置會好易有陰陽面😂😂不過當日店員人數比較少,有時想搵店員幫手都難啲,落單係用QR code,都算幾快上菜😎

性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
雖然價錢唔算特別平同份量比較細份,但佢以精致同味道補上,所有野放出黎睇到都會覺得好舒服😌,而家環境都好舒適,十分岩同閨密朋友去享受一個悠閑既午餐/晚餐🥰