2024-04-17 13 瀏覽
今日收工又好想食韓燒,一講到韓燒即刻諗起呢間老字號,多年前喺香港開店,之後開咗超多分店,而家尖沙咀呢間更加係屹立不倒。今日7:30pm來到,剛好不用排隊可以直接入座,其實大部分位子已經坐滿。我第一時間就係去kimchi bar個到攞d自家製嘅kimchee,然後一邊食一邊睇menu。今次朋友話想食牛舌,所以就叫左一份,一份其實都有好多塊,而且每塊都係薄薄地一片,燒一燒就好快熟,燒到金黃色,香口又入味!之後我就要咗一個蛋拌生牛肉,超級新鮮,加埋個蛋黃,打卡真係一流!至於主食我哋就要咗一個石鍋牛肉伴飯,好大份,好抵食!嚟得韓國餐廳,當然唔少得飲我最鐘意嘅生米酒啦!店員好有心機咁樣幫我serve,謝謝oppa!