2012-05-22 26 瀏覽
難得太座生日要搵間有生蠔食於是擇咗呢間呢期佢做 「品味鵝肝盛「燕」自助晚餐」真係好多樣都用燕窩搭夠, 甜品有燕窩班戟, 燕窩啫哩等當然唔好諗著成碗都係, 但食食埋埋都有半碗仔掛先講魚生, 種類唔多得三款魚, 係得三文魚叫OK, 其餘無乜味, 試咗下轉之後都淨係食三文跟住食生蠔, 都算有D夠大隻, 每次兩件係職員比既, 但之後見到有幾位女士可以一次過攞成五隻, 我諗叫佢比五隻都應該得推介係燒羊扒, 燒得香口完全無騷味, 齋睇都好誘人, 見個師父密密燒, 好快又比人攞哂燕液水晶雲腿蟹柳幾咸下, 可能有雲腿既關係, 已經成舊食都減唔到個咸味熱食種類唔多有魚有肉炒雜菜炒飯炒河都有, 不過無乜特別, 最特別咪加釀鵝肝果味另外仲有燒味, 叉燒, 燻腣, 油鷄鵝肝漢堡亦非常正, 如淨食鵝肝其實有點 "膩", 夾塊包係底好好多, 後期已經無成塊漢堡, 會切成幾小塊燉奶夠香滑, 甜品黎講不太甜比較適合我比較特別係可以自制珍多冰 (不過都係有職員幫你"不" 冰) 整咗杯菠蘿涼粉冰 埋單計八折加一約四舊水度
難得太座生日要搵間有生蠔食
於是擇咗呢間

呢期佢做 「品味鵝肝盛「燕」自助晚餐」
真係好多樣都用燕窩搭夠, 甜品有燕窩班戟, 燕窩啫哩等
當然唔好諗著成碗都係, 但食食埋埋都有半碗仔掛

另外仲有燒味, 叉燒, 燻腣, 油鷄
燉奶夠香滑, 甜品黎講不太甜比較適合我

埋單計八折加一約四舊水度
魚生種類不多