收工途經皇后大道東,發現一間新開嘅泰式餐廳。環境望落幾舒適,決定入去同同事試下🙌🏻/一坐低員工就好熱心招呼,推薦咗幾款菜式俾我哋。價錢雖然唔算平,但係勝在地點方便,響正胡忠大廈對面,裝潢亦有別一般泰式餐廳,沿用原木色設計,小清新文青風格啱曬打卡🌴/試咗幾款菜式,最impressive係和牛炒飯,牛肉鮮嫩,炒飯有鑊味夠香,配埋個青辣椒汁份外惹味❣️🤩🤩其餘兩款main都唔錯,pad thai唔會過濕同甜,味道剛好,而香葉肉碎辣辣地送飯一流。我哋每人嗌咗一個椰青,非常清甜🥥/甜品方面,同事一致認為椰子雪糕有驚喜✨椰味好出,層次感好豐富,除咗有粟米同煙韌啫喱🌽個底重有糯米飯!!撈埋一齊食簡直一絕🥹😋另外見到menu有個幾得意嘅椰絲七色湯圓就嗌咗,嚟到真係見到七彩繽紛嘅湯圓🌈食落煙韌有啲似小丸子,食到好飽🤣望落好靚好igable,為呢餐飯做一個完美作結。/Overall餐廳環境舒適,坐得舒服。因為新開,暫時未見有得響外賣app叫住,如果有嘅話相信喺附近返工嘅打工仔都有口福😋💕
香葉肉碎煎蛋飯
泰式香葉和牛炒飯