假期,同媽媽及女朋友去荃灣諗住搵好嘢食,點知想食嘅都冇位,應該要等成粒鐘,最後俾我見到有間韓式嘢,仲講?即刻入去。坐低,冇人理我哋。女朋友未食嘢先中招,張台冇人抹,仲有啲汁係台面!!叫個姐姐抹佢先出手。喂大姐呀,我哋坐低果嘢都應該做嘢啦,而家即係連上手走果時都冇過郁手....嘔心 好,叫嘢食。叫左個kimbab,一個炸雞,拌飯同年糕。個kimbab似足我小學整果啲!頂!炸雞,炸嘢諗住冇得輸啦下嘛,但攞出嚟果下個哥哥仔唔知想攞去邊度,要我哋,即係客人問佢: 係咪我哋架?佢話放低。果一刻個佢個樣,無表情,冇講任何說話,真係正。到年糕,頂你,舊舊都硬架!我唔知熟同唔熟嘅分別,但可以肯定嘅係 = 硬嘅!同個賣相好似豬長粉。個辣又唔好味,只係一盆又硬又唔好味加左辣嘅豬長粉。最後,拌飯。佢用肥牛,就個人而言已經覺得有啲hea,唔夠熱,好似吉x家個牛飯加蛋加泡菜。咁我點解要嚟食韓式嘢呀?加泡菜就真係等於韓式食品架咩?或者小弟對韓式食品有一路嘅gut feeling,即係食親暫時,暫時都係熱嘅,石頭裝住嘅。對呢一個拌飯有太大期望掛。最後俾錢,姐姐冇多謝冇笑容,乃親身感受,或者小弟及其女友樣子唔端好嘅

好,叫嘢食。叫左個kimbab,一個炸雞,拌飯同年糕。

個kimbab似足我小學整果啲!頂!

最後俾錢,姐姐冇多謝冇笑容,乃親身感受,或者小弟及其女友樣子唔端好嘅問題。最後見到佢貼係出面嘅牌寫住正宗韓國師父料理。突然覺得自已真係少食韓國嘢,真係唔知咁先係正宗。

2014-04-20