2024-01-10 577 瀏覽
小朋友要去看溜冰,所以經常到呢間餐廳度食午餐。聖誕節之後,佢哋裝修好,第一次再去。餐廳裝修完之後,餐枱多咗,同埋餐枱嘅方向改變咗,對於向住溜冰場進食嘅顧客,冇咁尷尬。人流多咗,所以有啲時候都需要排隊先至可以入到去。餐牌上面嘅選擇同裝修前有95%係一模一樣嘅,只係得一兩個菜式係唔同咗,選擇同之前差不多。我就選擇咗之前餐牌冇嘅,北海道咖喱湯雞髀烏冬。唔係每個餐廳有咖喱湯烏冬,所以想叫嚟試吓。講真,賣相一般,餸菜擺得有啲混亂,不過味道幾好,係略嫌咖喱偏辣。埋單嘅時候有同職員分享食後感,話個咖喱好似偏辣,反而佢同返我講,話個咖喱係北海道咖喱,所以係偏辣。只怪自己點餐嘅時候冇睇清楚,完全冇理過北海道三隻字,一心以為咖喱湯烏冬味道。

北海道咖喱湯雞髀烏冬
軟殼蟹沙律