2018-07-30
TKO Gateway Food Lane 開左後一直都未有機會試試,中午12點幾未算太多食客o既時間就先坐低了。除左午餐/晚餐餐牌外,主餐牌選擇都不少,唔想諗咁多當然係揀午餐/晚餐啦。水牛城雞翼就聽得多,但未食過,唔知乜味,又唔知辣唔辣?! 當然立即問侍應,侍應竟然唔知係乜味?! 侍應唔係淨識落單嘛? 再問第二個侍應都唔知,都幾失望。第一個侍應應該問左廚師,話有少少辣,咁我就照揀黎試試何謂水牛城味o既水牛城雞扒火腿飯配熱奶茶及西蘭花茸忌廉湯。朋友就揀左安格斯牛扒炒烏冬同熱奶茶。落完單叫侍應比二杯水,都叫左二次先至攞黎,服務真唔掂。水牛城雞扒火腿飯: 所謂水牛城汁只係似平時茶記食果啲燒汁,醬汁帶啲辣同咸,期望越大,失望越大,汁醬都尚算OK,冇話太咸。雞扒煎過香口,醮左水牛城汁都算OK入味,但雞扒太細塊了,仲細過塊豬柳o既大小。安格斯牛扒炒烏冬: 安格斯牛扒都煎得香口入味、鬆軟,烏冬以黑椒黎炒,一啲都唔覺好油。配以彩椒,感覺清新,更可用黎吸油,成個烏冬就唔會好油了。唯烏冬份量真係太太太少,似兒童餐份量,朋友話食完好似食左陣風,冇野落過肚咁,朋友仲立即話去第間再食過喎。西蘭花茸忌廉
西蘭花茸忌廉湯: 飲唔到西蘭花味,係有啲綠色點浮係湯面,湯飲落似飲生粉水,並帶少許咸味,完全唔掂。
熱奶茶: 都算OK正常,唔會太苦澀。
呢度廳對我黎講,一次就夠了,食物味道一般,份量細小。