2014-08-08 317 瀏覽
天時暑熱,食完飯都幾想食返件甜品所以今日行過東海堂決定執返幾件餅嘆下今次一共執左八件餅竹炭蛋糕:我個人不太喜歡,因為蛋糕囗感有啲奇怪,入口沙沙聲,好似有砂糖粒咁既感覺,而且竹炭嘅味道唔係咁討好黑森林:面頭有啲朱古力粉,下面係香濃朱古力慕絲,中間有提子啫喱味道不會太甜,下面係朱古力蛋糕草莓撻:上面嘅忌廉好香濃奶味,之後有幾粒草莓好多汁好香甜,中間嘅忌廉吉士醬,好滑好香,下面就係曲奇撻皮,好鬆脆雜果撻:上面有幾款生果(包括:密瓜、草莓、桃及菠蘿),每粒生果都好甜,下面同草莓撻一樣係吉士醬同曲奇撻皮綠茶紅豆:綠茶蛋糕有少少綠茶味,但不算好濃,面頭鋪左層薄忌廉同綠茶粉,中間嘅紅豆忌廉冇咁重奶味,紅豆唔會好硬身,混合忌廉嘅口感不錯芒果山丘:芒果味濃郁,口感幼滑,中間有層海綿蛋糕曲奇妙趣:oreo餅碎慕絲,慕絲中有oreo碎,口感多一層層次,底下有朱古力蛋糕意大利芝士凍餅:意大利芝士慕絲有淡淡芝士味,不會過膩,面頭有可可粉,中間有層海綿蛋糕
天時暑熱,食完飯都幾想食返件甜品
所以今日行過東海堂決定執返幾件餅嘆下
今次一共執左八件餅
芒果山丘:芒果味濃郁,口感幼滑,中間有層海綿蛋糕
2014-07-01
10 分鐘 (外賣自取)
$18 (宵夜)