12月6日, 食過維記嘅熱辣辣豬潤麵之後, 我們開步到長沙灣繼續我們的九龍西試食之旅~ 食完main course, 當然係時候食埋個甜品啦! 經過咗2間分店都冇入, 梗係去番總店啦~::: 雜果杯杯冰 ::: $23嘩~!! 放棄咗試呢度2樣鎮店之寶幻彩明珠同summer, 但係呢個雜果杯杯冰一d都冇令我地失望!! 雖然天氣凍咗, 但係望到眼前呢個巨大嘅冰山, 我地都面無懼色, 開行turbo誓要將冰山劈開! 個冰山真係超級實的的, 幾乎要用羹鑿先食到架! 又芒果汁又煉奶咁撈埋d冰真係好好味~ 而且d西瓜蜜瓜哈蜜瓜芒果奇異果又新鮮又大粒又甜~~~ 底下仲有紅豆添~ 真係十個爽!!::: 糖不甩 ::: $86粒渾圓嘅暖暖糖不甩同大量花生粒真係好吸引! 糖不甩非常之咁煙韌碌埋d脆脆嘅花生粒超正真係好滿足呀~ $8好平!!呢條街角附近夾埋都有三間松記咁多! 不過我地都係去番最多人食嘅總店開餐~呢度d甜品好味, 雖然唔係話超級好味或者特別, 但重點係超多款式!! 真係梗有一款arm你食!

::: 雜果杯杯冰 ::: $23

::: 糖不甩 ::: $8