2022-05-02 816 瀏覽
是晚目標係經濟得嚟又足以慰勞自己🤤,美食對我來講永遠都係最好嘅打氣良方。顯徑站落,過對面個商場地舖就係。選擇都幾多,第一次嚟食番廚師推介👨🏻‍🍳🦐櫻花蝦餅拉麵配自家製海鹽湯底湯底落望清到咁,食前係有啲擔心,而且怕蓋唔住拉麵嘅鹼水味。食後覺得個湯啱啱好,清清地得來都夠味,湯飲落好舒服🧘🏻‍♀️,唔油亦唔過咸。醬油筍同食開有啲唔同,感覺比較中式同偏重豉油味。醬油糖心蛋🥚時間掌握得好,對我來講偏鹹。面底正常嘢,冇鹼水味,軟硬都可以,浸湯太耐就開始腍,不過我自己食嘢係比較慢嘅。櫻花蝦為主嘅蝦餅係幾香,加埋啲蝦子粒,算係加工得幾有誠意,質感都算彈牙嘅。旁邊嘅椰菜都新鮮,醬汁都好食✨。食到咁上下想轉下口味,旁邊亦有兩款調味可用,我只係加咗兩滴辣麻油,即刻香曬,雪雪聲食埋最後嘅拉麵🌶。餐廳仲好sweet同DSE同學打氣💪!

🦐櫻花蝦餅拉麵配自家製海鹽湯底

餐廳仲好sweet同DSE同學打氣💪!
2022-04-27