2015-02-25 1412 瀏覽
我係冇寫食評既習慣,但呢間真係要講幾句俾大家參考.背景:1. 舊同學聚會,十幾人要初四搵地方食飯其實選擇唔多,諗住放題,又係酒店食店,應該冇死而去.2. 收個價係$238再加一,埋單$26x,大家都知係放題入面都算中價...唔係平.3. 其實我地呢枱十人多d已經差唔多係佢地最多人果枱,所以生意就...嗯.可以讚既野:1. 刺身都算新鮮,可以提供既食物,質素係算唔錯.炸芝士波/年糕好味.炸物大部份皮都唔算厚,ok啦.2. book左位所以唔洗等位,雖然d位係窄窄地但我地親密d覺得冇咩所謂.3. 始終酒店入面食肆,環境係唔錯既.問題點:1. 食物種類唔夠多,就算係串燒好似都唔係好多選擇?加上佢亦冇甜品.感覺唔係好多選擇(係呢個price range).2. 好大問題係收到呢個價位都無野飲,如果飲野要全單每人加$12先可以任飲,黎之前冇預計過$238加一呢種食肆連咁基本既項目都同你斤斤計較,好失望.3. 刺身同燒物之類大家期待既放題必食食品都走單走得好嚴重,尤其芝士焗蠔呢個熱門item我地想落一人一隻又落左幾次單但最後都俾人hold單hold到只係黎左6隻.但炸物之類就俾到好足,仲要係一炮過
我係冇寫食評既習慣,但呢間真係要講幾句俾大家參考.

背景:

可以讚既野:
刺身
加州卷,軟殼蟹加州卷
炸物
3. 始終酒店入面食肆,環境係唔錯既.

問題點:
3. 刺身同燒物之類大家期待既放題必食食品都走單走得好嚴重,尤其芝士焗蠔呢個熱門item我地想落一人一隻又落左幾次單但最後都俾人hold單hold到只係黎左6隻.但炸物之類就俾到好足,仲要係一炮過俾幾盤你,完全令食客措手不及,落單混亂情況亦令人大失預算.我地作為食客,食放題係自己想食咩都冇得食,咁係灰既講真.
芝士焗蠔
4. hold單做法奇怪.係某個時間點刺身單auto同你hold起晒佢唔黎.當然或者都係價錢成本問題,但你間店咁隨意又咁寒酸,今次好彩我地撞左入黎,但你估仲會唔會有下次?
5. timeslot短又要2個鐘內交枱.佢得6點同8點半2個session,而佢限食個半鐘,6點我地入座,7點半就要last order,佢又唔出聲hold起(加後來取消)其他單,呢個做法我真係諗唔到任何理由原諒.
6. (小投訴)某d item好難食,例如羊架,真係好乾,要揀好d item黎食.
羊架
7. 總之,可以咁講,如果你expect係食放題要食既日本野,佢絕對滿足唔到你.

總結:
除左你舖位係熊貓酒店入面,憑咩收呢個價同企得住.真係極級不推介同埋冇下次.

題外話/補充資料: 我地枱人聚會氣氛好好所以冇當面同店方嘈,但大家都對某d做法有微言.明白店家做放題為左唔浪費食物都要跟人頭出單etc,但呢間真係計得太盡,希望果邊都接受下呢d意見.
2015-02-22
刺身