餐廳: Bamboo Thai (如心廣場一期)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
呢間在荃灣新開咗分店的泰國餐廳真係超多人幫襯,由於已暫時停止預約,晚餐拿籌號後等咗 1 小時先可以入座!因為知道這餐廳供應的不是一般的泰國菜式,我和小夥伴們入座前已經想好咗心儀的 dishes, 我哋 order 咗以下呢啲美食:火山排骨(小): 係 signature dish, 雖然係 small size ,上菜後發覺都幾大碟,啲排骨堆到火山咁,相當有氣勢! 🌋🌋🌋 醃過啲排骨酸酸辣辣的,挺入味! 而且口感軟腍,啲肉不費吹灰之力就輕易咬開,淋上充滿葱和蒜蓉的酸辣汁,真係好美味,果然名不虛傳! 🤤🤤🤤泰式紅咖喱魚餅: 熱辣辣上桌,魚肉很爽口彈牙,最精彩的是食落真係有紅㗎喱味,必吃推介 😋😋😋軟殻蟹米紙卷: 呢個真係可以用外冷內熱嚟形容,煙煙韌韌的半透明米紙裹著青瓜、紅蘿蔔,再配上金香鬆脆熱呼呼的軟殼蟹,口感一流! 🥒🥕🦀泰式火車頭和牛炒飯: 啲炒飯粒粒分明很有嚼勁,和牛肉份量都幾多而且很 juicy 又肉質鮮嫩,味道香濃! 👍🏻👍🏻👍🏻馬拉盞通菜:這道通菜是很有水準的,菜很嫰綠,很入味! 作為一個通菜控都可以把其放到較後位置先講,就知上面介紹嗰幾個 dishes 有幾 yummy!

馬拉盞通菜:這道通菜是很有水準的,菜很嫰綠,很入味! 作為一個通菜控都可以把其放到較後位置先講,就知上面介紹嗰幾個 dishes 有幾 yummy! 😄😄😄

招牌冬蔭雞翼: 雞翼是鬆脆無誤,但冬蔭功只有入喉後散發餘香,這菜式味道不是不好,而是相比之下,沒那麼突出而已! 🤓🤓🤓

朱古力心太軟: 我不嗜甜品,感覺心太軟不夠流心,但雪糕內暗藏香蕉肉,反而帶來驚喜! 🍨🍨🍨

Drinks:
荔枝青檸梳打:有若干大大粒荔枝肉在內,小夥伴甲話味道清新 🫒🫒🫒
柑橘鹹檸梳打:鹹鹹地,很有柑橘味,相當有潤喉的感覺 🍊🍊🍊
熱帶風情:即芒果沙冰,外觀吸睛,小夥伴乙認為味道不過不失 🥭🥭🥭

總括來說,這間以新派泰菜著名的餐廳,好值得再來幫襯 🥰🥰🥰

#座位之間距離遠樓底高空間感十足
軟殼蟹米紙卷
馬拉盞通菜
招牌冬蔭雞翼
朱古力心太軟
  • 火山排骨(小)
  • 泰式紅咖喱魚餅