2022-07-28 536 瀏覽
因家人喜歡食馬卡龍,路過望到就想買,本身Dalloyau有幾間分店,不過我成日醒起尖咀應該最方便,但有時行街都唔路過海港城,所以無專程去買今日難得路過IFC,就去買幾粒試下,9粒先有盒,9粒以下就咁入包裝袋,個人覺得好唔方便,一次過送9粒先有禮盒,咁應該迎合唔到買少量嘅顧客,唔要盒,用普通黏貼透明袋去裝,感覺無咁得得體,不過好彩小心拎返屋企,都未見碎今次純粹試味,所以買左4款口味,朱古力、檸檬、海鹽焦糖、開心果,朱古力和檸檬味唔突出,海鹽焦糖和開心果就有驚喜,主要係中間夾心嘅jam,係主要靈魂🌟整體呢間嘅馬卡龍唔係唔太甜,食左都唔覺甜到漏。圍起$24一粒。下次再試其他味,希望可以發掘到更啱我口味😋