2023-06-23 274 瀏覽
紅磡一直給人既感覺都係無咩好食,無咩好玩~ 果日咁啱去開果頭又落住大雨, 一眼就俾佢哋復古湖水綠裝修吸引. 細細的CAFE 樓底好高~  大大既落地既玻璃令光線透入CAFE, 好舒服. 一D 都唔會焗促~ 落雨望住出面別有一番風味~ 入到CAFE 就好似座咗時光船咁~ 好多懷舊打卡位..  一入門口就見到一扇大宅門 . 聽老闆講原來D扇門佢哋係由美國船運到港的已有逾150年歷史,門上充滿著歷史痕跡. 抬頭一望見到一盞懷舊水晶燈. 唔講唔知, 原來係六十年代生產的紅A絕版膠水晶燈, 行入少少仲有張20年前己結業既國華戲院老舊電影院長椅. 打卡一流. 由於比較多人~ 無緣座到電影椅, 我就擇咗落地玻璃窗旁的綠色舊課室桌椅.  仲以為係普通課室椅, 後來睇番D介紹先知. 原來係來自台灣,全香港只得一套,仲要係Jer離別的規矩》MV中出現過的. 作為柳粉的我~極之興奮, 下次一定帶埋小柳柳去打卡~ . 今次我叫咗All Day Breakfast with TATAKI SALAD ,香草意粉配帶子, BRIOCHE PEPPER HAM ,野飲就叫咗MATCHA LATTE 同師傅待別調整既
紅磡一直給人既感覺都係無咩好食,無咩好玩~

落雨望住出面別有一番風味~

入到CAFE 就好似座咗時光船咁~
好多懷舊打卡位..

作為柳粉的我~極之興奮, 下次一定帶埋小柳柳去打卡~ .

MATCHA+ESPRESSO .

個蛋有少少老火.但輕煎吞拿魚絕對幫佢挽回所有分數, 吞拿肉入口即融. 水準極高, 配上清新口感的紅菜頭鷹嘴豆泥, 成件事無得輸. 極力推介, 不能錯過.

香草意粉配帶子
意粉唔油膩, 帶子都煎得剛剛好~

BRIOCHE PEPPER HAM
鬆軟既包配上黑椒火腿, 蛋沙律, 生菜, 幾清爽, 蛋沙律好突出, 另外仲配有黑醋沙律

野飲方面不過不失~  MATCHA LATTE 非常香滑

總括來講~ 可能因為啱啱開業, 食物選擇比較少之外~ 其餘食物質素同環境都好值得去試一下~同打卡~
香草帶子意粉
MATCHA+ESPRESSO
MATCHA LATTE
ALL DAY BREAKFAST -TUNA TATKI SALAD
BRIOCHE (PEPPER HAM)
2023-06-17
香草帶子意粉
MATCHA LATTE
BRIOCHE (PEPPER HAM)