2020-03-12 62 瀏覽
今日朋友話股票賺左錢要請我食飯🤣,任我揀🤩, 由於係佢請食飯,所以叫返佢揀😝,佢就帶我嚟到呢間日式餐廳😲, 未入去已經覺得門口好高級好有氣派😍 侍應冇幾耐就安排咗我哋坐👍🏼, 原來呢間係一間omakase 嘅餐廳🤤🤤, 朋友叫咗一個套餐同埋幾款食物🦑,冇幾耐啲嘢食開始嚟,侍應仲好細心咁每一道菜介紹畀我哋聽💯,一開始我哋食咗個前菜,三文魚子腐皮,呢樣嘢食落去幾開胃,口感亦都唔錯,跟住嚟嘅係一件蘿蔔會帶子,蘿蔔帶出帶子嘅甜味,食落去幾清新☺, 跟住到刺身部分,每樣似生都非常新鮮,連大拖羅都有入口即溶嘅感覺🥰🥰,我哋都好欣賞佢嘅刺身,食完刺身之後呢有個漬物,係用醬油醃白子,雖然有啲重口味但係都唔會失去鮮味,到左和食部分,廚師安排咗個大蜆湯同埋一個豆腐鍋, 味道都唔錯😉,之後我哋覺得都好好食嘅就係呢個和牛粒🐮,好香亦都唔油膩,輪到壽司部分廚師安排咗幾款壽司🍣,每款壽司都各有特色, 絕對唔差,黎到重頭戲部分就係呢個蝦餅飯,非常非常新鮮,入口好甘香🤤🤤,食到呢度,我哋都覺得飽喇,廚師安排咗甜品我哋包括有兩款生果同埋一個奶凍🍮, 幫你餐飯添上一個完美嘅句號,呢間餐廳真心推薦畀大家,呢個價錢絕對值得🤑