2015-05-27 2936 瀏覽
仲記得以前中學既時候,成日去食明將任食壽司,貪佢夠平嘛,雖然成日比人話係地獄壽司,不過我覺得,明將始終都有d壽司係擺得入口,而且味道都唔錯添!見差唔多幾年冇食,早兩日經過明將,就決定上去食一食,希望勾起少少回憶。依家既明將,已經冇晒比人講既地獄壽司,就好似紅豆軍艦咁。由以前到依家都係,黎呢度最中意食既唔係三文魚壽司,而係蛋白沙律壽司。蛋白沙律配有少少既蟹籽,新鮮整既話仲係冰凍既,簡直一流。除左可以係條輸送帶到拎壽司黎食,其實可以落ORDER,所以我都幾中意落order點壽司,可以食自己中意食既壽司嘛。食得壽司,當然要食三文魚壽司啦!相比起以前,依家既三文魚壽司,塊三文魚大塊好多,起碼cover晒舊飯,亦都算係新鮮。此外,仲有一d壽司都十分推介,好似立魚,甜蝦,玻璃蝦等等。亦因為我覺得呢D壽司都未算好差,所以係我會食明將既原因。食果時仲見到野飲半價,即刻叫左杯蘋果綠茶黎飲,都幾甜,有少少椰果係底,都唔錯。食左都差唔多十幾碟,已經飽飽地,埋單$70左右。整體黎講,其實明將都唔係好恐怖,有D壽司其實都唔差!

依家既明將,已經冇晒比人講既地獄壽司,就好似紅豆軍艦咁。
食左都差唔多十幾碟,已經飽飽地,埋單$70左右。
整體黎講,其實明將都唔係好恐怖,有D壽司其實都唔差!