2015-12-28 949 瀏覽
係未有米芝連之前已經好中意食祥興記既生煎包,荃灣分店食唔少但元朗店就第一次試星期六中午要買外賣回家,行過祥興記又唔係好多人就決定試一試佢 生煎包岩岩冇晒所以即叫即整,睇住的包一個一個慢慢漲起加水再焗再加芝麻,真係好吸引叫左個精選套餐 有兩個生煎包+麵選一款(我揀左上海雙檔)+野飲一杯由於即叫即整關係等左十五分鐘先有 上海雙檔即粉絲+豬肉釀面筋+百頁結,加上蛋絲。面筋索晒湯汁加上香滑豬肉餡;百頁結多一份口感,唔錯唔錯。外賣返到屋企的粉絲淋晒都冇辦法,唯一不及荃灣店就係個湯唔夠濃所以整體扣左少少分 豆漿同烏梅汁- 豆漿唔會太甜又有少少豆香;烏梅汁酸酸甜甜好開胃 最後出場生煎包-一樣啦由於外賣關係所以個皮淋左唔脆,但內裡仍然非常多汁小心咬落去爆汁呀!好滿足既午餐!但建議堂食先試到真功夫!

由於即叫即整關係等左十五分鐘先有
上海雙檔
豆漿
酸梅汁
生煎包
小心咬落去爆汁呀!

好滿足既午餐!但建議堂食先試到真功夫!
15 分鐘 (外賣自取)
生煎包