1K
2017-10-09 547 瀏覽
好高人氣既^鮨一日本料理^門面貼著"新假期必吃日菜"地址在尖沙咀厚福街 尚算方便容易搵....品評1下招牌菜"鮨一千層海膽Don"使用新鮮本山葵,大份「千層海膽飯」足足有成 140 克足有疊高海膽高過一根手指咁多既海膽Don飯,底下有赤醋飯和吞拿魚腩蓉尚算鮮味,紫海膽入口即化有甜味,加埋新鮮本山葵混合韓國紫海膽,不油不膩~"日本海葡萄蕃茄沙律"綠色小顆粒食落好似飛魚子咁既口感,脆卜卜晶瑩剔透,而且蕃茄+日本海葡萄素聞有豐富營養和食物纖維,非常吸引。海葡萄含豐富纖維同礦物質。其中鈣嘅含量較係牛奶嘅5倍,當中嘅鉀亦有助人體排除多餘嘅鹽分!仲話可以去水腫wo貝類刺身: 活北寄貝有驚喜,北寄貝即叫即開,好滑夠鮮味ah!燒物方面:1.  鹽燒牛舌好有牛味愛牛舌之人不可錯過呢~2. 煙肉帶子卷串超有驚喜,帶子內部熟透滑配埋煙肉甘香鮮味呈金黃色!正到暈呀!"目光魚天婦羅"炸得十分酥脆沾上自家製汁。天趁熱吃超讚der...."鯛魚奶湯"我和朋友非常喜歡喝奶香氣,有好滑既日本豆腐和昆布, 整個湯好似飲好似飲緊牛奶咁呀好鮮甜!

鯛魚奶湯
天婦羅