2020-09-11 96 瀏覽
疫情之後好耐都冇約朋友出嚟食飯,今日專誠去九龍城探朋友,佢介紹去食城南道泰象館。一坐低整返支泰國啤酒同魚餅拼蝦餅一路傾一路食😋😋,蝦餅爽口彈牙足料,魚餅炸到金黃色檸檬葉同魚味好balance, 冇得彈👍🏻食到咁上下再order 生蝦(呢樣係必食)唔係好食辣都要連埋辣椒一齊食先好味,真係三個字、好鮮甜🤪蛋包鮮蝦金邊粉大大碟,酸甜夾埋一齊再加花生D咸香味令我可以食曬成碟!我都覺得我好犀利😉馬拉盞炒介蘭炒到剛剛好唔會炒到淋曬!(因為我鍾意爽口feel)而且又香口最後就係我嘅最愛甜品...芒果糯米飯!要讚呢間店係用蒸嘅方法整熱啲糯米👍🏻,所以食到尾啲糯米都係好軟熟。 如果係用微波爐整熱、 你食到一半剩返嗰啲就會硬曬。

炸蝦餅拼魚餅
蛋包鮮蝦金邊粉