2013-01-01 1018 瀏覽
約好從外國回港嘅朋友, 因為就唔到日子, 明知除夕出街食飯一定人多都冇辦法, 唯有早幾日book位, 早四日打去book, 順利book到6:30pm, 第一次去荃灣分店, 原來幾大間, 好多位, 入座起計限時兩個鐘, 不過食得唔趕, 絕對食得切, 個半鐘已經停手了講到食物, 點了麻辣+清湯鴛鴦鍋, 叫了肥牛, 第一碟好差, 一碟份量不少的, 但係大多都唔係完整一片片, 而且肥肉比例太多, 比例係勉強先及7/3好離譜! 第二碟靚仔好多, 肥瘦係正常比例, 仲點左羊肉, 蝦滑, 芝心丸, 蟹粉丸, 滑牛, 肥羊粉, 烏冬, 豆腐, 油蜜菜, 生菜...., 最欣賞係d菜都洗得好乾淨, 好新鮮! 但湯底好咸, 呢樣真係要改善下, 我地都張壺滾水加落去減淡湯味, 仲有成晚最滿意就係員工態度, 好快手幫我地收食完嘅碟, 又密密幫我地個鍋加湯, 完全係唔洗我地出聲要求, 雖然除夕人多客滿, 都冇話服務差左, 食物都上得好快, 一定會再去荃灣店幫襯!

2012-12-31
除夕