2022-06-28 352 瀏覽
最近我同男朋友都鍾意咗食拉麵,所以就上咗OpenRice度搵有啲咩拉麵好食。見到呢間武士拉麵幾多人話好食,所以就同咗男朋友去食。------------------------------入面嘅空間雖然唔算好大,但係都坐得幾舒服。佢仲好貼心咁有酒精搓手液提供。------------------------------老闆好好,見我哋諗唔到食咩,就推介我哋食全舖最好食嘅兩款拉麵。------------------------------德川將軍拉麵$88呢款係醬油豬骨拉麵,感覺湯底好濃,而且飲完都唔會覺得口渴。麵嘅硬度適中,唔會太硬又唔會太軟,而且佢嘅糖心蛋都整得好好。豐臣將軍拉麵$98而我呢碗就係蔥油湯底拉麵,食落唔會好油膩,啱啱好,而且面頭仲有好多蔥,好正。果然老闆冇介紹錯。------------------------------見到好多OpenRice食評都話呢一間拉麵做到七月就唔做,諗到以後都食唔到咁好食嘅拉麵就覺得好可惜。

德川將軍拉麵$88

豐臣將軍拉麵$98