今晚有啲野做,遲左開飯!好彩去到9點。叫完野食9點三就上曬枱啦!簡直快靚正,好味又熱辣辣上枱。旋風式食晒😋呢間潮州菜幫襯左好耐啦!終於的起心肝寫食評!去圖😆鵝肝併鵝片: 一貫水準,肝爽,鵝片唔un!底層豆腐滑有豆香!普寧豆漿炒生菜: 咸香得黎有鑊氣! 但油左少少。芋蓉香酥鴨: 呢個有驚喜喎🙀唔係朋友叫,我地都未必會試。通常2個人食飯,就太大碟啦!脆!好食😋芋頭味濃郁!但鴨味就唔係好出。底係腐皮定鴨皮食唔出。可能啲鴨蓉溝落去芋頭到。睇反食譜,都係花功夫既餸!讚👍蠔仔沙鍋粥(例): 都係甘好食,甘多年都無變!啲蠔仔🦪鮮味!配埋柴魚,正!最鐘意多芫茜同蔥同埋有飯粒既粥!清心丸綠豆爽: 梗係要有糖水結尾啦😎睇圖以為係馬蹄,原來係綠豆蓉!都幾清,唔太甜!好食到有個心❤️個心唔係特效,係燈光返射咗落去!P.S. 3個人食堅飽!😝之前疫情見佢無開,以為執咗,傷心💔左一排!呢間啲豉椒炒鵝腸,煎豪餅,凍魚,普寧豆腐(近排無貨),酸甜排骨,都好好食架!仲之係我嘅推介之首👍
呢間潮州菜幫襯左好耐啦!終於的起心肝寫食評!去圖😆
鵝肝併鵝片

普寧豆漿炒生菜

普寧豆漿炒生菜: 咸香得黎有鑊氣! 但油左少少。
芋茸香酥鴨

蠔仔砂鍋粥