2023-11-14 140 瀏覽
今日同好姊妹優雅地去 MUTA 食野~ 首先係 LADIES'BREAKFAST,呢個餐包括烤麵包配自家製果醬、香煎嘅 bacon、牛油軟滑雞蛋、雞肉香腸、香草烤小番茄同輕盈炒磨菇。呢個早餐組合真係好豐富!烤麵包配上自家製果醬,酸甜嘅果醬與麵包嘅香脆口感完美搭配。香煎 bacon 嘅鹹香味道同脆口都好夾。牛油軟滑嘅雞蛋同香腸都係巧巧食!最後,香草烤小番茄同炒磨菇帶黎清新嘅口感,令成個早餐更加有層次。之後係明太子雞翼 - 七味蛋黃醬,呢個雞翼真係香口惹味!雞翼炸得金黃酥脆,明太子嘅鮮味與雞肉嘅嫩滑相得益彰。配上七味蛋黃醬,更加增添了辣味同豐富嘅口感。一口咬下去,雞油同口水都直流!最後係月見雞肉棒串,佢同我想像嘅味道唔同!雞肉棒竟然可以嫩滑多汁,配埋流心蛋,簡直係完美嘅組合。咬落去,蛋黃同雞肉嘅滋味在口中融合,讓人愛不釋手。呢道菜色係幾好食嘅~
今日同好姊妹優雅地去 MUTA 食野~

LADIES'BREAKFAST
明太子雞翼.七味蛋黃醬