2019-03-22 470 瀏覽
Crab crab 🦀 crab crab 🖤享丼丼分有上下兩層, 30cm diameter 既享丼丼裡面有d 咩呢??.出場氣勢的確響噹噹最亮眼既當然係隻松葉蟹, 但除此之外仲有多款刺身和前菜, 鋪滿上層.👉海膽豆腐豆腐滑溜 鋪滿海膽 互相襯托, 加上紫菜和芝麻粒, 味夾👉松葉蟹肉玉子燒蛋因為凍住食 蛋味未算突出, 附有松葉蟹肉和三文魚籽, 鮮甜之中又帶點鹹香👉刺身 各兩件池魚魚肉彈牙, 三文魚肥美, 八爪魚彈牙, 帶子鮮甜. 最鐘意帶子刺身既我覺得呢度既八爪魚都好食, 池魚味淡 雖然本應如此👉松葉蟹已預先拆件, 好細心. 蟹身充滿海水味道, 肉質有點鬆散 蟹膏都頗多, 蘸上蟹醋 鮮甜味道更加突出整體新鮮程度還可以, 但蟹肉蟹膏份量多, 好滿足👉店員會幫你拎走上層的間隔 然後注意力轉至到下層的飯底. 珍珠米飯煮得剛好, 佈滿 蟹籽 蟹肉 玉子粒, 中間一大片蟹膏, 稍稍帶點腥. 撈好吃一口, 鹹淡剛好 蟹膏味道亦唔會太濃烈 成個飯好香 好好食啊,不過如果你怕腥都可以撈少d 膏既 但我會建議跟返本來分配好既份量!.✌呢度仲有燒物, 叫左 燒煙肉露荀卷 同 燒冬菇串中上水準 有機會可以
Crab crab 🦀 crab crab 🖤
出場氣勢的確響噹噹
👉海膽豆腐
豆腐滑溜 鋪滿海膽 互相襯托, 加上紫菜和芝麻粒, 味夾
👉松葉蟹肉玉子燒
👉刺身 各兩件
整體新鮮程度還可以, 但蟹肉蟹膏份量多, 好滿足
👉
✌呢度仲有燒物, 叫左 燒煙肉露荀卷 同 燒冬菇串
中上水準 有機會可以再試下其他燒物
✌青檸香檳 熱情果香檳 香檳唔濃唔洗怕醉! 青檸比熱情果少甜, 熱情果香檳底有綠色既啫喱haha 個人覺得可以當普通果味飲品飲啊 另外仲有芒果香檳