2022-04-17 390 瀏覽
星期日仲要係遇上一連幾日嘅復活節假期,下午一點幾黎到,有心理準備要排隊,但好彩有位唔使等,不過就係坐室外。我見在座無食煙嘅客人,今日天陰涼涼地,加上疫情期間坐室外空氣流通d,又對住文物徑的古建築,仲好啦。講返食物先,餐包用牛角包好似係呢度嘅特色。但好可惜,個包唔熱又唔脆,仲要有少少濕氣同埋變韌咗😓落單時店員無介紹今日係咩餐湯,我諗住無得揀都費事問啦,送上枱先知道係磨菇湯。唉…又係令人失望之作。唔夠濃郁都算,但罐頭湯d粒粒都攪唔勻,唔得囉。到主菜喇,揀咗好多食評推介嘅燒豬鞍扒,終於攞返分少少分。賣相同味道都唔錯,一上枱就聞到豬鞍的燒烤味。薯條達到基本要求,熱同埋脆。切開豬鞍,邊位第一件,入口幾爽,有少少厚切豬頸肉的感覺,中厚部份就無咁爽口,但都ok, 唔會實的的,配搭燒菠蘿同埋蘋果蓉,就會無咁乾,酸酸甜甜惹味又開胃。餐飲加10蚊配即磨咖啡,味道都ok,但崩口杯又忍唔住要扣番分。而且落單嘅時候,店員問我餐飲幾時上,本來仲想讚服務細心。我話同食物一齊上就可以了。點知個主菜食咗一半都未上,仲要另一店員拎住一疊單出黎逐枱reconfirm 餐飲嘅orders 。主菜食完喇,比我遲來嗰枱客催餐飲,

講返食物先,餐包用牛角包好似係呢度嘅特色。
但好可惜,個包唔熱又唔脆,仲要有少少濕氣同埋變韌咗😓

到主菜喇,揀咗好多食評推介嘅燒豬鞍扒,終於攞返分少少分。

餐飲加10蚊配即磨咖啡,味道都ok,但崩口杯又忍唔住要扣番分。而且落單嘅時候,店員問我餐飲幾時上,本來仲想讚服務細心。我話同食物一齊上就可以了。點知個主菜食咗一半都未上,仲要另一店員拎住一疊單出黎逐枱reconfirm 餐飲嘅orders 。主菜食完喇,比我遲來嗰枱客催餐飲,店員話唔好意思,d餐飲orders 次序亂咗喎……好在我今日唔趕時間,等多陣都ok嘅。