2017-12-14 11929 瀏覽
今日和朋友往悅來酒店食自助餐慶祝聖誕。酒店好有聖誕氣氛, 有聖誕屋等佈置, 酒店食物豐富刺身有三文魚和甜蝦, 食落新鮮鮮甜, 入口熔化;熟食有芝士焗蠔, 芝士味濃, 蠔食落鮮甜味美;炸魷魚圈食落彈牙, 佐酒一流;炸蝦天婦羅蝦炸得香脆彈牙, 粉漿乾身好惹味;烤火雞雞肉鮮嫩, 皮脆肉滑, 啖啖肉;煙火腿食落鹹度適中, 切得薄薄食落惹味;肉眼扒肉味香濃;海南雞雞肉肉質鮮嫩, 食落不油膩;今次酒店的主題推介是煲仔飯, 我當然要試下,煲仔飯飯味香濃, 有濃香飯焦, 材料有炸蠔和南瓜天婦羅, 好有特色, 答好少見天婦羅配煲仔飯,炸蠔食落好胞, 入口鮮甜;南瓜天婦羅食落好腍, 入口美味, 好足料的煲仔飯;酒店面檔有油麥菜,墨魚丸, 蟹柳和牛丸, 湯底可選擇蕃茄朱骨, 雲吞湯和叻沙湯底, 我選了叻沙湯底配油面, 叻沙味香濃,椰香味香滑, 辣度適中;油麥菜新鮮爽口;墨魚丸爽口彈牙;蟹柳味道爽口;牛丸肉質鮮甜, 油面爽口, 整碗叻沙好足料, 好美味;京燒比目魚燒得香口惹味, 魚肉質鮮甜;芥蘭食落新鮮爽口;蒸魚魚肉鮮甜味美, 入口即熔;甜品有意大利芝士餅,lemon 芝士餅、jelly, 朱古力噴泉、豆腐花和movepick雪糕。意大利芝士餅味道入口即熔, 甜度適中;lemon 芝士餅有陣陣lemon味, 餅底香脆;jelly甜度適中;朱古力噴泉食落好香而不膩, 配上棉花糖食落美味香甜;豆腐花有豆花香, 食落香滑可口;movepick朱古力雪糕, 味道香濃。飲品方面有可樂和橙汁選擇(個人認為如有凍奶茶和凍咖啡更佳)。酒店食物款式多, 食物美味, 價錢合理, 好味聖誕buffet
刺身
甜品
芝士焗蠔
酒店好有聖誕氣氛, 有聖誕屋等佈置
炸魷魚圈
炸蝦天婦羅