2020-11-09 947 瀏覽
今日去搵元朗朋友食飯, 當然睇下有咩好野食, 元朗實在系食好野既好地方, 由平民到小小高檔既都有, 任君選擇.今日睇食評見到呢間寶成餅店,發現有幾個食評都話系元朗最好味既蛋撻, 連朋友住左元朗一段時都唔知道, 我以前會去專登去中環買蛋撻食,所以 當然要試一試.$5個, 正常價, 一啖咬落去, 曲奇皮好鬆化無蘇味, 焗既時間岩岩好, 無太燶或唔夠熟, 我諗中意食蛋撻既人都食過未夠熟既蛋撻皮, 唔系唔食得落口, 不過好明顯會唔夠脆同鬆化仲要痴牙, 呢間個牛油皮真系正. 跟住到D蛋漿, 不太甜, 不太淡, 不太希, 不太杰, 仲要熱辣 辣真系好鬼正, 不過利申我系買完即刻食, 搵左個街口就食, 系好食. 我見個椰撻同其他包都好似幾好味, 留待下次再戰寶城

我見個椰撻同其他包都好似幾好味, 留待下次再戰寶城
2020-11-08