2023-07-26 414 瀏覽
這家泰菜格調很不錯☺️我哋兩個人都太餓了叫咗唔少嘢~分別叫咗唔同類別嘅菜式試🥰1)魚皮沙律 (第一次食魚皮沙律開頭驚會腥但又冇😛而且魚皮QQ咁撈咗泰式酸辣汁好開胃)2)泰汁燒鱔 (燒得香而彈牙口感很不錯😋😋 配咗泰式嘅醬汁一齊食味道都好出)3)泰式燒羊架 (配咗傳統黃芥辣)咩都唔點都夠味 不過我點佢配鱔嘅泰式汁係幾特別😋)4)泰式明爐盲鰽魚(由於係明爐有火興住,店家貼心地另上一大碗湯比我地慢慢邊食邊加,而魚有配以粉絲嘅個粉絲吸埋魚汁真係好好食😋肉質都鮮甜建議連埋吸左微酸辣嘅湯一齊食不過大家要小心魚骨呀😂)5)脆皮炸豬手(製作需時建議先叫😛 脆皮部分佔一半唔會話全部都好乾身咁但又有佢脆口嘅位 ,不過今次嘅豬手我覺得偏肥咗少少但整體都係唔錯。飲品:1)菠蘿沙冰2)芒果沙冰 *兩杯都一樣好有果味而甜度適中,唔會得沙冰嘅冰多而唔夠果汁量。😌依間環境氣氛幾舒服,雖然枱量唔算多但價錢抵食之餘好味所以下次會想再去試埋其他嘢食😋btw大家下單前除咗睇Menu入面嘅菜式都可以先睇下掛牆嘅時令推介先決定落單喔~

飲品:
1)菠蘿沙冰